Skip to main content

TRIUMPH Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΟΥ

Triumph Scrambler 1200 XE Chrome Tank
Έμπνευση Triumph Motorcycles 29th Νοε 2022

Η συλλογή Triumph Chrome δημιουργήθηκε για να προσθέσει μια μοναδική και όμορφη νέα σειρά επιλογών στη σειρά Bonneville και Rocket, με τρόπο που ενισχύει το θρυλικό τους στιλ και βασίζεται στην κορυφαία φήμη της Triumph για ποιότητα και φινίρισμα.

Ως ένα εκπληκτικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό, το χρώμιο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εμβληματική ιστορία της Triumph, από την αρχική Speed Twin το 1937 με το περίπλοκο λεπτομερές ντεπόζιτο χρωμίου, μέχρι τις Triton Café Racers της δεκαετίας του 1960 με τα ξεχωριστά γυαλισμένα μεταλλικά ρεζερβουάρ, μέχρι και τη γέννηση της σύγχρονης γενιάς κλασικών.

Για αυτήν τη νέα σειρά περιορισμένης έκδοσης, κάθε ένα από τα ρεζερβουάρ της νέας συλλογής Chrome έχει δημιουργηθεί με το χέρι σε ένα άψογο φινίρισμα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις χρωμίου της Triumph, όπου η ομάδα ειδικών έχει τελειοποιήσει τη διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια με περισσότερα από ένα εκατομμύριο χρωμιωμένα μέρη. Αυτή η νέα εγκατάσταση περιγράφηκε πρόσφατα από έναν ανεξάρτητο ειδικό σύμβουλο ως «Πρότυπο Κοσμηματοποιίας».

 

 

Triumph Truxton RS Chrome Edition Tank

 

Κάθε ένα από τα πλήρως χρωμιωμένα ρεζερβουάρ της συλλογής Chrome, τα οποία διαθέτουν οι Bonneville T120, Scrambler 1200, Bobber, Speedmaster, Thruxton RS café racer και οι δύο Rocket 3, αντιπροσωπεύουν ένα επίπεδο λεπτομερειών, γυαλίσματος και φινιρίσματος με το χέρι που περιλαμβάνει περισσότερες από 5 ώρες πρόσθετης εργασίας, σε σύγκριση με ένα τυπικά βαμμένο ρεζερβουάρ. 

Το γυάλισμα είναι το απόλυτο κλειδί για την ποιότητα και το φινίρισμα του Chrome, όπου θα μπορούσε να εμφανιστεί οποιοδήποτε μικρό σημάδι ή ατέλεια. Ενώ σε ένα τυπικό ρεζερβουάρ υπάρχουν περίπου 20 λεπτά γυαλίσματος πριν από το στάδιο της βαφής, στα ρεζερβουάρ Chrome Edition υπάρχουν έως και 3 ώρες γυαλίσματος - όλο το οποίο γίνεται με το χέρι στο νέο εργαστήριο γυαλίσματος της Triumph, από μια ειδική ομάδα ανδρών και γυναικών τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης.

Το ίδιο το στάδιο χρωμίωσης διαχειρίζεται ένα ρεζερβουάρ τη φορά, κάθε ένα από τα οποία χρειάζεται περίπου μία ώρα και σαράντα λεπτά για να ολοκληρωθεί σαν διαδικασία. Αυτό περιλαμβάνει καθαρισμό και ξέβγαλμα με υπερήχους, την εφαρμογή μιας ανθεκτικής επινικελωμένης βάσης και την τελική εφαρμογή της διακοσμητικής στρώσης χρωμίου. Όλα αυτά παραδίδονται σε μια συνεχή διαδικασία σε μια υπερσύγχρονη γραμμή χρωμίου. Μετά από μια σχολαστική διαδικασία επιθεώρησης φινιρίσματος χρωμίου, το ρεζερβουάρ περνά στην ομάδα βαφής της Triumph.

 

Με τη διαδικασία της βαφής, το πρώτο στάδιο είναι η χειροκίνητη κάλυψη με χρήση ειδικών οδηγών κάλυψης από σκληρή ρητίνη, οι οποίοι ακολουθούν το σχήμα της δεξαμενής. Αυτή είναι μια απίστευτα εξειδικευμένη δουλειά, από την άποψη ότι πρέπει να ακολουθείται ακριβώς η ροή του σχήματος της μάσκας και μπορεί να διαρκέσει έως και 7 φορές περισσότερο από την κάλυψη ενός τυπικού ρεζερβουάρ. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα ειδικό αστάρι, το οποίο αναπτύχθηκε για να παρέχει το σωστό επίπεδο πρόσφυσης στην επιφάνεια του χρωμίου. Στη συνέχεια, το ρεζερβουάρ επιθεωρείται ξανά, πριν περάσει το τελικό στάδιο βαφής, όπου το χρώμα ψεκάζεται με το χέρι στην εγκατάσταση βαφής παγκόσμιας κλάσης της Triumph. Στη συνέχεια, το τελικό στάδιο ξεκινά με την αφαίρεση της μάσκας, μια άλλη επιθεώρηση, ακολουθούμενη από ένα άλλο στάδιο γυαλίσματος που τελειοποιεί το φινίρισμα μεταξύ της βαφής και του χρωμίου και στη συνέχεια η τελική επιθεώρηση πριν από την έγκριση για να τοποθετηθεί στη μοτοσυκλέτα.

Η χρήση πραγματικού μεταλλικού στοιχείου στο φινίρισμα, που εμφανίζεται στις Speed Twin 900, Scrambler 900 και Bonneville T100, είναι μια μοναδική διαδικασία που έχει αναπτύξει η ομάδα της Triumph τα τελευταία 5 χρόνια, χρησιμοποιώντας μια καινοτομία στα γραφικά με λεπτό μεταλλικό νήμα. Ειδικά κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, αυτό το νέο υλικό φινιρίσματος από χρώμιο απαιτεί πραγματικά προηγμένο επίπεδο δεξιοτήτων για χειρισμό και εφαρμογή χωρίς ζημιές, με μόνο 2 άριστα εκπαιδευμένα μέλη της ομάδας ειδικών της Triumph παγκοσμίως να το εφαρμόζουν. Μόλις εφαρμοστούν τα μεταλλικά στοιχεία στο γυαλισμένο, βαμμένο και επιθεωρημένο ρεζερβουάρ βάσης, στη συνέχεια προστίθεται ένα λεπτό στρώμα προστατευτικής διαφανούς λάκας, παρέχοντας μια λεία και άψογη επιφάνεια έτοιμη για το τελικό γυάλισμα και την επιθεώρηση. 

Διαθέσιμες μόνο για ένα χρόνο, καθεμία από αυτές τις όμορφες μοτοσυκλέτες Chrome Edition αντιπροσωπεύει μια εκπληκτική νέα προσθήκη στις εμβληματικές σειρές Bonneville και Rocket της Triumph.

CHROME COLLECTION

Αυτή η απλά εκπληκτική γκάμα από δέκα εμβληματικές μοτοσυκλέτες Triumph έκδοσης χρωμίου είναι μια γιορτή του χειροποίητου στιλ και της παράδοσης.

Triumph Thruxton RS Chrome Edition
Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα