Skip to main content

8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ TIGER 1200

 

 

Όσο μεγάλη κι αν είναι η διαδρομή, όσο επικό κι αν είναι το ταξίδι, η Tiger 1200 είναι έτοιμη να σε πάει παντού, όποτε το θελήσεις.

Η γκάμα Tiger 1200 περιλαμβάνει τις πιο εξελιγμένες μοτοσυκλέτες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από την Triumph. Η κάθε μία διαθέτει νέα πρωτοποριακή τεχνολογία που εστιάζει στον οδηγό, μαζί με εξαιρετική εργονομία και έναν συναρπαστικό κινητήρα που παρέχει μεγάλη ισχύ, ήχο που κόβει την ανάσα και τη συναρπαστική ροπή που χαρακτηρίζει κάθε 3-κύλινδρο κινητήρα Triumph.

Όπως ίσχυε και για την προηγούμενη σειρά Tiger Explorer, αυτές οι Tiger 1200 διατίθενται σε δύο ξεχωριστές εκδόσεις. Τα μοντέλα XR έχουν σχεδιαστεί για κορυφαία απόδοση στην άσφαλτο, ενώ τα μοντέλα XC προσφέρουν αποκλειστικές δυνατότητες σε κάθε έδαφος, καθώς και όλα όσα θα χρειαστείς για να πιέσεις την off-road πλευρά σου, στο απόλυτο όριο.   

Με τον φημισμένο ευκίνητο χειρισμό, εξαιρετική θέση οδήγησης, πανέμορφη σιλουέτα και ποιοτικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, κάθε Tiger προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο εμφάνισης, άνεσης και ελέγχου.

 

 

1. ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ

Οι μηχανικοί της Triumph κατάφεραν να επιτύχουν μια απίστευτη εξοικονόμηση βάρους σε όλη τη σειρά Tiger 1200 που φτάνει τα 11 κιλά. Αυτές οι εξοικονομήσεις βάρους έγιναν εκτενώς στον κινητήρα, το πλαίσιο και την εξάτμιση της Tiger 1200. Παρέχουν στον αναβάτη ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη συμπεριφορά στην εκτός δρόμου οδήγηση. 

2. 3-ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 

Για συναρπαστική απόδοση και κορυφαία αίσθηση.

Ο 3-κύλινδρος κινητήρας 1215 κ.εκ. της Tiger είναι ο ισχυρότερος κινητήρας με άξονα μετάδοσης κίνησης στην κατηγορία του. Παρέχει συναρπαστική και άμεση απόκριση από τις χαμηλότερες στροφές και εκπληκτικά ομαλή και αξιόπιστη απόδοση με κάθε ταχύτητα στο κιβώτιο, μέχρι τη μέγιστη ισχύ των 141PS που αποδίδεται στις 9.350 σ.α.λ. Αυτό επετεύχθη με την ανάπτυξη αποδοτικών εξαρτημάτων του κινητήρα (π.χ. μικρού βολάν, ελαφριού στροφαλοφόρου άξονα, καλύμματος εκκεντροφόρου από μαγνήσιο) που επιτρέπουν στον κινητήρα να περιστρέφεται πιο γρήγορα και να αποδίδει άμεσα την ισχύ του. Επιπλέον, οι νεότερες βελτιώσεις στο τελικό τη εξάτμισης συνέβαλαν σε ένα ελαφρύτερο σύστημα που βελτιώνει τον ήδη συναρπαστικό 3-κύλινδρο ήχο της Tiger.

 

3. ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΣΤΡΟΦΗΣ

Τα προσαρμοζόμενα φώτα στροφής ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό των κορυφαίων μοντέλων XC και XR 1200. Αυτό το ενεργό σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα μια σειρά κομψών φώτων LED που δημιουργούν μέγιστη ορατότητα κατά την είσοδο σε στροφή. Η γωνία κλίσης υπολογίζεται από την ισχυρή μονάδα αδρανειακής μέτρησης της Tiger, η οποία ενεργοποιεί ανάλογα επιπλέον φώτα LED, έτσι ώστε όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση, τόσο μεγαλύτερη να είναι και η ορατότητα μέσα στη στροφή. Το προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού της Tiger έχει μια φάση απαλής διάχυσης του φωτός που αποτρέπει τη σύγχυση που προκαλούν άλλα συστήματα στους διερχόμενους οδηγούς. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το σύστημα φωτισμού της Tiger παρέχει φως ακριβώς στη στροφή και όχι μόνο σε ένα μέρος του δρόμου, κοντά στη μοτοσυκλέτα.

 

4. ΠΛΗΡΩΣ ΕΓΧΡΩΜΗ ΟΘΟΝΗ ΟΡΓΑΝΩΝ TFT

Τα μεσαίων και υψηλών προδιαγραφών μοντέλα Tiger 1200 διαθέτουν πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που παρέχει βέλτιστη πρόσβαση σε όλα τα συστήματα ελέγχου της μοτοσυκλέτας. Αυτή η προηγμένη οθόνη εξασφαλίζει εύκολη θέαση πολλών σημαντικών πληροφοριών σε ζωντανά χρώματα και σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Οι εργονομικά σχεδιασμένοι διακόπτες με οπίσθιο φωτισμό και το joystick 5 κατευθύνσεων επιτρέπουν τη γρήγορη αλλαγή των μενού, των δεδομένων και των προγραμμάτων οδήγησης με το ένα χέρι, ακόμη και εν κινήσει.

 

5 & 6

"Off-Road Pro" riding mode

Το πρόγραμμα οδήγησης Off-Road Pro της Tiger 1200 είναι μια προηγμένη off-road ρύθμιση που δίνει στον αναβάτη τον μέγιστο έλεγχο, ακριβώς τη στιγμή που τον χρειάζεται. Ουσιαστικά, το off-road Pro απενεργοποιεί το ABS και τον έλεγχο πρόσφυσης και (όπου χρειάζεται) ρυθμίζει το ημι-ενεργό σύστημα ανάρτησης στη θέση Off-Road, έτσι ώστε να μπορεί ο αναβάτης να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του στο όριο.

Υποβοήθηση αλλαγής ταχυτήτων Triumph

H Triumph έχει αναπτύξει ένα αποκλειστικό σύστημα που ονομάζεται Triumph Shift Assist και επιτρέπει στον αναβάτη της Tiger 1200 να κάνει ομαλά ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση της μανέτας, ακόμη και με ανοικτό γκάζι. Ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των υψηλότερων προδιαγραφών Tiger 1200 και διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό των μοντέλων μεσαίων προδιαγραφών. Το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων της Triumph μειώνει σημαντικά την καταπόνηση του αναβάτη από τη χρήση του συμπλέκτη, ειδικά στις μεγάλες αποστάσεις και στα απαιτητικά εδάφη.

 

7. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΕΣΗ

Γι’ αυτή τη νέας γενιάς Tiger 1200, η Triumph έχει αναβαθμίσει τη γεωμετρία του τιμονιού και της θέσης του αναβάτη, για να δημιουργήσει μια θέση οδήγησης που παρέχει καλύτερο έλεγχο. Εξέλιξε επίσης, μια σέλα που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στον οδηγό είτε οδηγεί καθιστός είτε όρθιος όπως συνηθίζεται στην εκτός δρόμου οδήγηση. Η Tiger 1200 αποτελεί την απόδειξη ότι η “περισσότερη δύναμη” δεν σημαίνει απαραίτητα “λιγότερη άνεση” ή “μειωμένο χειρισμό”.

 

8. ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗ

Περισσότερα από 50 αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για μεγαλύτερη άνεση και περισσότερες ταξιδιωτικές δυνατότητες στα μοντέλα Tiger. Για παράδειγμα, το αποκλειστικό Expedition pack επιτρέπει πλήρη φόρτωση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Περιλαμβάνει κομψές πλαϊνές βαλίτσες και κεντρική βαλίτσα (με βάσεις τοποθέτησης), πλάτη συνεπιβάτη και προστατευτικό για το ρεζερβουάρ καυσίμου.

Από τη στιγμή που οι πρώτες Triumph Tiger κέρδισαν τρία χρυσά μετάλλια στο  International Six Days Trial το 1936, η δέσμευση για ανωτερότητα σε όλα τα επίπεδα, είναι εμφανής σε κάθε μοντέλο Tiger.

 

 

Η ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ TIGER ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Η περιπέτεια πρόκειται να γίνει ακόμη πιο επική.