Skip to main content

8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ TIGER 1200

 

 

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η διαδρομή και πόσο επικό το ταξίδι σου, υπάρχει μια νέας γενιάς Tiger, για να σε πάει οπουδήποτε και να ανταπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις.

Η γκάμα Tiger 1200 περιλαμβάνει τις πιο προηγμένες μοτοσυκλέτες που έχει κατασκευάσει η Triumph. Η κάθε μια είναι εφοδιασμένη με νέα τεχνολογία που εστιάζει στον αναβάτη, καθώς και με βελτιωμένη εργονομία και σημαντική αναβάθμιση στον κινητήρα που προσφέρει καλύτερη απόδοση, συναρπαστικό ήχο και την κορυφαία ροπή  που περιμένεις από έναν 3-κύλινδρο κινητήρα Triumph.

Όπως ίσχυε για την προηγούμενη γκάμα Tiger Explorer, αυτές οι Tiger 1200 διατίθενται σε δύο εκδόσεις. Τα μοντέλα XR σχεδιάστηκαν για τέλεια απόδοση στην άσφαλτο, ενώ τα μοντέλα XC για άνετη κίνηση σε κάθε οδόστρωμα, με όλα όσα θα χρειαστείς, για να εξερευνήσεις τα όριά σου στο χώμα 

Με ασύγκριτο κράτημα, ευελιξία, απόλυτο έλεγχο, μοναδικής αισθητικής σιλουέτα και κορυφαίων προδιαγραφών εξοπλισμό, κάθε Tiger παρέχει το υψηλότερο επίπεδο στυλ, άνεσης και ελέγχου.

 

 

1. ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ 

Οι τεχνικοί της Triumph κατάφεραν να πέτυχουν μια απίστευτη μείωση βάρους σε όλη τη γκάμα Tiger 1200 που φτάνει μέχρι και τα 11 κιλά. Αυτή η μείωση βάρους επετεύχθη με επεμβάσεις στον κινητήρα, το πλαίσιο και την εξάτμιση των μοντέλων Tiger 1200 και προσφέρει στον αναβάτη, ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερο κράτημα στο χώμα.

2. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Για περισσότερη ισχύ και ακόμη καλύτερη αίσθηση.

Ο νέος 3-κύλινδρος κινητήρας των 1215 κ.εκ. παραμένει ο ισχυρότερος κινητήρας με άξονα μετάδοσης κίνησης που υπάρχει στην κατηγορία. Έχει δεχτεί σημαντικές αναβαθμίσεις που παρέχουν καλύτερη αίσθηση και άμεση απόκριση στις χαμηλές στροφές, καθώς και ομαλή απόδοση με όλες τις ταχύτητες στο κιβώτιο, μέχρι και τις 9.350 σ.α.λ. που αποδίδεται η μέγιστη ισχύς των 141PS. Αυτό επετεύχθη με την τοποθέτηση πιο αποδοτικών εξαρτημάτων στον κινητήρα (π.χ. ελαφρύτερη πτερωτή, ελαφρύτερος στρόφαλος και κάλυμμα εκκεντροφόρων από μαγνήσιο), τα οποία επιτρέπουν στον κινητήρα να ανεβάζει στροφές ταχύτερα και να αποδίδει άμεση ισχύ. Επίσης, το νέο τελικό της εξάτμισης είναι ελαφρύτερο και παράγει ακόμη πιο συναρπαστικό 3-κύλινδρο ήχο Tiger.

 

3. ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΣΤΡΟΦΗΣ

Τα προσαρμοζόμενα φώτα στροφής διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό των κορυφαίων προδιαγραφών εκδόσεων XC και XR 1200. Είναι ένα ενεργό σύστημα που ενεργοποιεί αυτόματα μια σειρά από στυλάτα φώτα LED και παρέχει μέγιστη ορατότητα στις στροφές. Η γωνία κλίσης της μοτοσυκλέτας ελέγχεται από την πανίσχυρη αδρανειακή μονάδα  της Tiger, η οποία ενεργοποιεί τον ανάλογο αριθμό φώτων LED. Όσο μεγαλύτερη η κλίση, τόσο καλύτερη η ορατότητα. Το προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού της Tiger παρέχει μια ομαλή φάση διάχυσης του φωτός που αποτρέπει άλλα συστήματα από το να ξαφνιάσουν τους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων. Το σημαντικότερο είναι ότι το σύστημα φωτίζει ακριβώς πάνω στη στροφή, αντί σε ένα μόνο σημείο κοντά στη μοτοσυκλέτα.

 

4. ΠΛΗΡΩΣ ΕΓΧΡΩΜΗ ΟΘΟΝΗ ΟΡΓΑΝΩΝ TFT

Οι υψηλότερων προδιαγραφών Tiger 1200 διαθέτουν πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που παρέχει άμεση πρόσβαση στα συστήματα ελέγχου της μοτοσυκλέτας. Αυτή η προηγμένη οθόνη προσφέρει ευανάγνωστες ενδείξεις με φωτεινά χρώματα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Διαθέτει νέους εργονομικά σχεδιασμένους διακόπτες και joystick 5 θέσεων που επιτρέπουν γρήγορη αλλαγή ενδείξεων, χρήσης δεδομένων και riding modes, εν κινήσει με τη χρήση μόλις ενός δακτύλου του χεριού.

 

5 & 6

"Off-Road Pro" riding mode

Η γκάμα XC της Tiger 1200 είναι εφοδιασμένη με το ολοκαίνουριο Off-Road Pro riding mode.  Αυτό είναι ένα προηγμένο off-road mode που προσφέρει απόλυτο έλεγχο στην εκτός δρόμου οδήγηση.  Το Off-Road Pro απενεργοποιεί το ABS και τον έλεγχο πρόσφυσης (όπου ενδείκνυται) και ρυθμίζει την ημι-ενεργή ανάρτηση στη θέση 'Off-Road', για να μπορέσει ο αναβάτης να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα στο όριο.

Υποβοήθηση αλλαγής ταχυτήτων Triumph

Η Triumph έχει εξελίξει ένα αποκλειστικό σύστημα που ονομάζεται Triumph Shift Assist και επιτρέπει στον αναβάτη της Tiger 1200, να πραγματοποιεί ομαλά ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, ακόμη και με ανοικτό γκάζι. Υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό των υψηλότερων προδιαγραφών Tiger 1200 και διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό των μεσαίων προδιαγραφών εκδόσεων. Το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων της Triumph μειώνει την καταπόνηση του αναβάτη ,ειδικά στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και στα απαιτητικά εδάφη.

7. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ

Για τη νεότερη Tiger, η Triumph βελτίωσε τη γεωμετρία του τιμονιού και της θέσης του οδηγού, για να προσφέρει καλύτερο έλεγχο. Τοποθέτησε νέο αφρώδες υλικό στη σέλα και την ανασχεδίασε για περισσότερη άνεση στην οδήγηση, σε άσφαλτο και χώμα. Η  Tiger 1200 είναι η απόδειξη ότι η περισσότερη ισχύς δεν σημαίνει απαραίτητα, λιγότερη άνεση ή μειωμένο κράτημα.

 

8. ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ

Περισσότερα από 50 αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για τη βελτίωση της άνεσης, των δυνατοτήτων και του ταξιδιωτικού εξοπλισμού της Tiger. Για παράδειγμα, το αποκλειστικό Expedition Pack  επιτρέπει άνετα μεγάλα ταξίδια σε πλήρη φόρτωση. Αποτελείται από στυλάτες πλαϊνές βαλίτσες και κεντρική βαλίτσα (με βάσεις τοποθέτησης), πλάτη συνεπιβάτη και tank pad.

Από το 1936 που η πρώτες Triumph Tiger κατέκτησαν τρία χρυσά μετάλλια στο International Six Days Trial, η δέσμευση για τελειότητα είναι εμφανής σε κάθε Tiger.

 

 

ΕΦΤΑΣΕ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ TIGER

Η περιπέτεια γίνεται ακόμη πιο επική.