Skip to main content

SCRAMBLER 1200

ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Μια νέα επανάσταση ξεκινά εδώ

Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, γίνεται σαφές ότι η εξέλιξη ήταν αναπόφευκτη. Όσο ο μοτοσυκλετισμός εξελισσόταν σε ένα προσιτό χόμπι για κυνηγούς των 2-τροχων απολαύσεων, τόσο μεγαλύτερη ήταν η βεβαιότητα ότι κάποιος σε κάποια χρονική στιγμή, θα έλεγε κοιτώντας την έρημο της Καλιφόρνια:  Γιατί να μην…;

Η δεκαετία του 1960 σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας πολιτισμικής έκρηξης και τη γέννηση μιας νέας αντίληψης για το πώς μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου, έντονα και με πάθος για νέες εμπειρίες και εικόνες. Ήταν μια άποψη που δημιούργησε την επανάσταση της μουσικής, της τέχνης και του μοτοσυκλετισμού, εμπνέοντας πάρα πολλούς αναβάτες που είχαν το απαραίτητο εισόδημα και την ελευθερία να το αξιοποιήσουν, κάνοντας τη ζωή τους πιο συναρπαστική.

Έχοντας δημιουργηθεί μοτοσυκλέτες που είχαν τη δυνατότητα να διευρύνουν τα όρια, ένα όλο και πιο δημοφιλές υπόγειο ρεύμα άνθησε κοντά στους αμμόλοφους της Μπάχα στη Νότια Καλιφόρνια. Κάθε Σαββατοκύριακο, ολοένα και περισσότεροι αναβάτες βίωναν μια εντελώς νέα συναρπαστική εμπειρία σε 2 τροχούς.

 

 

 

 

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ SCRAMBLER

Ο μοτοσυκλετισμός είχε ήδη καθιερωθεί ως μια δήλωση προσωπικής ελευθερίας. Οι μοτοσυκλέτες πλέον δεν αποτελούσαν απλά ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς ούτε αποκλειστικότητα για μια ελίτ αγωνιζομένων. Ένα συναρπαστικό 2-τροχο κίνημα είχε δημιουργηθεί από νεαρούς αναβάτες, που ακολουθούσαν τα δεδομένα που είχαν θέσει αστέρες του Χόλυγουντ και είδωλα της μουσικής σκηνής.

Η εμφάνιση της Bonneville T120 των 650 κ.εκ. στην παγκόσμια σκηνή το 1959 άλλαξε τον μοτοσυκλετιστικό χάρτη και μεγάλωσε τη φήμη της Triumph σε ότι αφορά την ισχύ, την ταχύτητα, την ευελιξία και την αξιοπιστία, ειδικά στην Αμερική που ήταν έντονη η απαίτηση για υψηλά επίπεδα απόδοσης, ποιότητας και δυνατοτήτων.

Επίσης, πολύ αγωνιζόμενοι από την Καλιφόρνια καταξιώθηκαν οδηγώντας μοτοσυκλέτες Triumph.  Η ανάγκες του scrambling αποτέλεσαν πρόκληση και οι δυναμικές ροπάτες βρετανικές 2-κύλινδρες μοτοσυκλέτες έγιναν η πρώτη επιλογή για αναβάτες που αναζητούσαν ευελιξία και αξιόπιστες μοτοσυκλέτες που θα τους βοηθούσαν να εξερευνήσουν τα όριά τους. Με ασύγκριτα υψηλό επίπεδο, εξαιρετική εξάτμιση, φαρδύ τιμόνι, θέση οδήγησης, επίπεδη σέλα και μοναδικής αισθητικής σιλουέτα, οι μοτοσυκλέτες Triumph της εποχής έθεσαν τα δεδομένα για όλα όσα ακολούθησαν.

 

 


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SCRAMBLING

Στη νέα του μορφή, ο μοτοσυκλετισμός είχε ως κεντρική του ιδέα την εξερεύνηση ορίων σε κάθε είδους εδάφη. Ήταν μια νέα άποψη που αφορούσε σε έμπειρους αναβάτες και απαίτησε τον συνδυασμό ελέγχου, χειρισμού με αυτοπεποίθηση, απόδοσης, ευελιξίας και σταθερότητας.

Η υπερεκτίμηση των ορίων της μοτοσυκλέτας και η αγνόηση των απρόβλεπτων καταστάσεων που μπορεί να κρύβει η κάθε διαδρομή έχει μεγάλο κόστος. Γι΄αυτό το λόγο, οι αναβάτες scrambler από την αρχή έμαθαν να εμπιστεύονται τις Triumph T120 και TR6 που ήταν έτοιμες να δεχτούν τις δικές τους τροποποιήσεις, ώστε να ταιριάξουν απόλυτα στις απαιτήσεις τους. Οι λάτρεις του scrambling έκαναν επεμβάσεις στις μοτοσυκλέτες τους για να καλύψουν τις δικές τους προσωπικές ανάγκες. Αφαιρούσαν εξαρτήματα για να μειώσουν το βάρος, τροποποιούσαν την εξάτμιση για να έχουν περισσότερη απόσταση από το έδαφος στην υπερπήδηση εμποδίων, τοποθετούσαν τρακτερωτά ελαστικά για να μπορούν α εξερευνήσουν χωμάτινα μονοπάτια και έκαναν αλλαγές στην ανάρτηση για περισσότερο έλεγχο. Με εμπνευσμένες επεμβάσεις, είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την δική τους περιπέτεια στο χώμα και τους αμμόλοφους της ερήμου.

Σε μια δεκαετία εμπνευσμένης πολιτισμικής αυτογνωσίας, οι αναβάτες scrambler ανακάλυψαν ένα νέο είδος ανεξαρτησίας για τον εαυτό τους. Απελευθερωμένο από τους περιορισμούς της ασφάλτου, το scrambling ήταν – και είναι ακόμη – ταυτόσημο με τις πλαγιολισθήσεις, την υπερπήδηση εμποδίων και την εξερεύνηση με φίλους ανακαλύπτοντας όρια και απολαμβάνοντας την οδήγηση σε χώμα, άμμο και χαλίκι στις ερήμους και τις όχθες ποταμών.

Χωρίς τους περιορισμούς (προφανώς είναι λογικοί και απαραίτητοι)) που αφορούν στην οδήγηση στην άσφαλτο, οι αναβάτες ανακάλυψαν ένα εντελώς νέο επίπεδο διασκεδαστικής οδήγησης, σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, αλλά και έναν ασύγκριτα απολαυστικό τρόπο εξερεύνησης με φίλους, όχι για την κατάκτηση τροπαίων, αλλά για την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας.

Και αυτό που ανακάλυψαν τελικά ήταν …η απόλυτη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

 

 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ

Μέχρι το 1963, όταν ο κινηματογραφικός αστέρας Steve McQueen (ο επονομαζόμενος ‘King of Cool’) συνήθιζε να απολαμβάνει την οδήγηση στους αμμόλοφους με τον φίλο και off-road μέντορά του Bud Ekins, το scrambling κίνημα της Νότιας Καλιφόρνια ήταν σε πλήρη άνθηση. Ήταν τόσο δημοφιλές που η Triumph δημιούργησε δύο ειδικά τροποποιημένες εργοστασιακές scrambler εκδόσεις των μοντέλων TR6 και T120C Bonneville.

Παράλληλα με την race-ready TR6 ‘C’, η Bonneville T120 ‘TT’ εξοπλίστηκε με καλύτερες επιδόσεις και λιτό χαρακτήρα, με ψηλά τελικά, πιο ελεύθερη εξάτμιση, ποδιά προστασίας κινητήρα και ελαστικά Dunlop Universal.  Ήταν η κλασική διαμόρφωση, οι προδιαγραφές και η εμφάνιση που τελειοποιούσαν τη μοτοσυκλέτα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των αναβατών.

Και αυτός ακριβώς ήταν ο χαρακτήρας και το μοναδικό στυλ των πρώτων εργοστασιακών scrambler που αναβίωσαν το 2006, όταν η Triumph δημιούργησε μια νέα μοτοσυκλέτα Scrambler.

 

 

 

 

MODERN CLASSIC SCRAMBLING

Η Triumph Scrambler του 2006 πυροδότησε την δημιουργία μιας ολόκληρης υποκατηγορίας scrambler μοτοσυκλετών και για μια ακόμη φορά τέθηκαν νέα δεδομένα στην παγκόσμια βιομηχανία.

Αυτή η μοτοσυκλέτα και οι διαδοχικές της αναβαθμίσεις, έδωσαν τη θέση τους στη Street Scrambler των 900 κ.εκ. Ακόμη και σήμερα όμως θεωρείται μια πανέμορφη urban classic με υψηλές προδιαγραφές και μοναδικό στυλ Scrambler που τραβάει τα βλέμματα στο δρόμο και το χώμα. Και σε πλήρη αρμονία με το αυθεντικό κίνημα της δεκαετίας του 1960, παρέχει τη δυνατότητα πολλών τροποποιήσεων.

Αλλά, ενώ το θρυλικό στυλ, ο σκληροτράχηλος off-road  χαρακτήρας και η ευελιξία της Street Scrambler συνεχίζουν να κυριαρχούν, έγινε σαφές ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς μοτοσυκλετών, με μια scrambler που αποδίδει εξίσου καλά στην καθημερινή οδήγηση και στο χώμα, παρέχοντας στους φίλους της περιπέτειας όλα όσα θα χρειαστούν για γνήσιες εμπειρίες scrambling...

...μια αυθεντική διπλής χρήσης μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μοναδική άνεση στο δρόμο, κορυφαίες δυνατότητες στο χώμα και τον πραγματικό χαρακτήρα scrambler.

Στην πραγματικότητα, όλα όσα πρέπει να προσφέρει μια υψηλών προδιαγραφών scrambler.

Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι η Scrambler 1200.

Και βρίσκεται ήδη εδώ.

 

 

SCRAMBLER 1200: Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ

Η πρώτη, καλύτερη και πιο συναρπαστική …σε όλους τους τομείς.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ