Skip to main content

Η ιστορία της Speed Triple

 

Το 1994, η Triumph παρουσίασε μια μοτοσυκλέτα, τόσο ξεχωριστή και συναρπαστική που δημιούργησε μια ολόκληρη νέα κατηγορία, την “Naked Streetfighter”.  Η πρώτη ατίθαση Speed Triple εισήγαγε ένα νέο χαρακτήρα και στυλ. Επιθετική, ευέλικτη, ισχυρή και λειτουργική, ήταν η μοτοσυκλέτα που αντιπροσώπευσε το νέο σύγχρονο χαρακτήρα και την καινοτομία της Triumph και άλλαξε τον τρόπο που την βλέπουν οι λάτρεις της μοτοσυκλέτας.

 

Η “αυθεντική” παρουσίαση

the NAKED STREETFIGHTER

Το 1994, η λιτή σπορ νέο-εισερχόμενη μοτοσυκλέτα με 3-κύλινδρο κινητήρα 855 κ.εκ. παρουσιάστηκε στον κόσμο. Η Speed Triple ήταν μια αποκάλυψη για τους αναβάτες και τον ειδικό τύπο που κατέταξε αυτή την απίστευτη μοτοσυκλέτα σε μια εντελώς νέα κατηγορία, την “naked streetfighter”. 

 

 

Η Speed Triple απέκτησε άμεσα το προσωνύμιο “αυθεντικός χούλιγκαν” και συγκέντρωσε κολακευτικά σχόλια και ενθουσιώδεις τίτλους, όπως “η Triumphs δεν ήταν ποτέ τόσο παρορμητική” Περιοδικό Bike, Ιανουάριος 1994. Την ίδια περίοδο, το MCN έγραφε “Η κατάμαυρη στέλθ εμφάνιση δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι αυτός είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους συνδυασμούς πλαισίου/κινητήρα που εμφανίστηκε στους δρόμους. Εξαιρετική ισχύς και απόκριση, με ένα τεράστιο απόθεμα ροπής και ένα μοναδικό ήχο εξάτμισης. Η απόλυτη, γυμνή επιθετικότητα είναι έτοιμη να απελευθερωθεί.”

1997 - 2005

Μέσα στην επόμενη δεκαετία

έγιναν πολλές βελτιώσεις στη Speed Triple που ενίσχυσαν τον επιθετικό χαρακτήρα της. Περιλαμβάνονται σημαντική μείωση βάρους, σωληνωτό πλαίσιο αλουμινίου για περισσότερη ευελιξία και ισορροπία, νέος ψεκασμός καυσίμου, χαμηλά τοποθετημένα κλιπ-ονς, μονόμπρατσο ψαλίδι και οι νέοι θρυλικοί διπλοί προβολείς. Ίσως η πιο χαρακτηριστική βελτίωση ήταν η αύξηση του κυβισμού στα 955 κ.εκ. που έγινε το 1999 και στα 1050 το 2005.  

HOLLYWOOD

Ο επιβλητικός χαρακτήρας της Speed Triple την έκανε, την τέλεια επιλογή για γρήγορες σκηνές και καταδιώξεις σε ταινίες του Holywood. Ποιο γνώστες ήταν  το Matrix (1999) και το Mission Impossible II (2000) για τις οποίες επελέγη η Speed Triple για ζωτικές σκηνές που απαιτούσαν την οδήγηση μιας υψηλών επιδόσεων μοτοσυκλέτας. Για την τελευταία, ο ίδιος ο Tom Cruise επέλεξε προσωπικά την Triple Speed ως την τέλεια μοτοσυκλέτα για τον ατρόμητο χαρακτήρα του Ethan Hunt, τον οποίο υποδυόταν, σε μια σκηνή που έκοβε την ανάσα και έκανε διάσημη τη θρυλική αυτή μοτοσυκλέτα.

 

2007 - 2010

Η Speed Triple

με βελτιωμένο ψεκασμό καυσίμου, σύστημα διαχείρισης κινητήρα, αναθεωρημένη εξάτμιση και νέο ανεστραμμένο πιρούνι έφτασε στην ενηλικίωση. Ήταν πλέον αναγνωρισμένη για την κορυφαία ευελιξία στην κατηγορία της, το χειρισμό και την ισορροπία της. Μέχρι το 2010 η δημοτικότητα της Speed Triple ήταν τέτοια που το Triumph δημιούργησε ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο του John Bloor, για να σηματοδοτήσει την 15η επέτειο.

2011 - 2016

Το 2011

μια σειρά στυλιστικών βελτιώσεων που περιλαμβάνουν ένα ελαφρύ νέο σωληνωτό πλαίσιο από κράμα αλουμινίου, περαιτέρω εξοικονόμηση βάρους και αναβάθμιση του κινητήρα με αύξηση ισχύος στα 135PS και ακόμα πιο εντυπωσιακή ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών. Μέχρι το 2016, 104 εξαρτήματα είχαν βελτιωθεί με ακρίβεια για να ανεβάσουν την ισχύ της Speed Triple στα 140PS. Η παρουσίαση τεχνολογιών όπως είναι το σύστημα ride-by-wire και τα riding modes συνέβαλαν στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Speed Triple ως η κορυφαία streetfighter.

2018

Η καλύτερη Speed Triple που κατασκευάστηκε ποτέ

Το 2018 παρουσιάστηκε η ισχυρότερη, σταθερότερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά Speed Triple.

 

Newly Updated Triple engine

Not only is the Triumph 1050cc Triple engine packed with even more power (now peaking at 150PS @ 10,500rpm), but it’s a  newly updated triple engine with a fuller and smoother torque curve all the way through the range, so it spins up faster, revs harder for longer, and delivers all the way up to a red line that’s now a full 1,000 rpm higher than it was before.

PREMIUM ENHANCEMENTS

It’s an addictive ride with iconic nose-down attitude together with superior handling, stylish finishing, a hair-raising soundtrack, and other brand new premium enhancements including a full-colour 5-inch TFT instrument display, optimised cornering ABS and traction control delivered by a new inertial measurement unit. Up to five riding modes (Road, Rain, Sport, and Rider-Configurable plus the RS-only Track), and illuminated switch cubes for quick and easy access to functions.

The original Hooligan

Now more powerful, more responsive, and built to provide a perfect balance of attitude, handling and character, with a Triple engine soundtrack you’ll never forget.

REQUEST A TEST RIDE