Skip to main content

TRIUMPH X BONZAI

Φίρμα Triumph Motorcycles 3rd Μαϊ 2023

Για να γιορτάσει την εκπληκτική συλλογή Triumph Chrome, η Triumph συνεργάστηκε με τον επιδραστικό καλλιτέχνη του δρόμου, Dave Bonzai, ο οποίος ειδικεύεται στην υπερρεαλιστική τέχνη με εφέ χρωμίου, για να δημιουργήσει ένα μοναδικό στο είδος του κομμάτι στο Triumph Factory Visitor Experience.

Το Bonzai αποτυπώνει τέλεια τις μαγευτικές, ανακλαστικές ιδιότητες του χρωμίου σε αυτή τη μοναδική αφηρημένη ερμηνεία της διαδικασίας χρωμίωσης Triumph. Αυτή η έκρηξη υγρού μετάλλου δημιουργήθηκε από ολοκλήρου με βαφή σε διάστημα 2 ημερών, χρησιμοποιώντας την ίδια ακρίβεια και δεξιοτεχνία που χρησιμοποιεί η Triumph κατά τη χρωμίωση των πιο τελευταίων ειδικών εκδόσεων. Μέσω μιας μεθόδου επίστρωσης διαφορετικών χρωμάτων, ο Bonzai ζωντανεύει τον τοίχο με υπερρεαλιστική τέχνη υγρού χρωμίου χρησιμοποιώντας κυρίως μαύρο, λευκό και γκρι χρώμα.

Dave Bonzai painting behind the scenes in black and white)
Dave Bonzai painting

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο ξεκίνησε για πρώτη φορά να ζωγραφίζει έργα τέχνης από υγρό χρώμιο το 2016, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει φωτογραφικά ρεαλιστικά κομμάτια. Έχει τελειοποιήσει την τέχνη του όλα αυτά τα χρόνια για να πετύχει το σημερινό high-end φινίρισμα.

Για να επιλέξουν το σχέδιο, η Triumph και ο Bonzai πήγαιναν πέρα ​​δώθε με μερικές ιδέες, με σημείο αναφοράς την κλίμακα του τοίχου, με τον Dave να δημιουργεί μερικά αρχικά σχέδια. Μόλις ένιωθε συλλογικά ότι το σχέδιο είχε τη σωστή ροή και ενέργεια, ολοκληρώθηκε, έτοιμο να κλιμακωθεί στον τοίχο.

 

«Αυτό το κομμάτι αποτυπώνει πραγματικά την ομορφιά και την ποιότητα του χρωμίου που υπάρχει στις μοτοσυκλέτες.»

Ένας από τους στόχους με αυτό το κομμάτι, ήταν να επιτρέψει στο έργο τέχνης να αλληλεπιδράσει με μία από τις εκδόσεις Chrome. Για να γίνει αυτό, αφέθηκε αρνητικός χώρος προς τα κάτω, επιτρέποντας να τοποθετηθεί ένα κενό για μια μοτοσυκλέτα, οπότε όταν φωτογραφίζεται η μοτοσυκλέτα μοιάζει σαν να ζωντανεύει και να γίνεται μέρος του έργου τέχνης.

 

 

)

 

Ένα βασικό στοιχείο στη χρωμιωμένη street art του Bonzai είναι η αναφορά στο περιβάλλον του στο έργο του. Για παράδειγμα, όταν ζωγραφίζει στο Λονδίνο, αν γνωρίζει ότι είναι σε διαδρομή λεωφορείου, θα προσθέσει έντονο κόκκινο χρώμα, μιμούμενος την αντανάκλαση ενός λεωφορείου, που πραγματικά ζωντανεύει την τέχνη του δρόμου. Ομοίως με το μοναδικό κομμάτι που δημιουργήθηκε με την Triumph, έχει συμπεριλάβει αντανακλάσεις των παραθύρων του κτιρίου και του μεγάλου γαλάζιου ουρανού, καθώς είναι ένας πολύ ανοιχτός χώρος. Αυτές οι πινελιές βοηθούν στη μίμηση των φυσικών ανακλαστικών ιδιοτήτων του χρωμίου.

Όπως και για την Triumph, οι λεπτομέρειες φινιρίσματος είναι σημαντικές για τη Bonzai γιατί είναι οι εκλεπτυσμένες πινελιές που πραγματικά συνδυάζουν τα πάντα.

 

Dave Bonzai painting)

 

«Με ενδιαφέρει πάντα να βλέπω την πρόοδο ορισμένων καλλιτεχνών και πώς ξεπερνούν τα όρια, και είναι υπέροχο να βλέπεις την Triumph να κάνει το ίδιο».

 

Παρακολουθήστε την πλήρη ταινία Triumph X Bonzai και δείτε αυτό το μοναδικό έργο τέχνης να ξεδιπλώνεται από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο Dave περιγράφει ότι το αγαπημένο του μέρος της όλης διαδικασίας είναι να βλέπει την αντίδραση του κοινού μόλις ολοκληρωθεί ένα κομμάτι. Μπορείτε επίσης να δείτε αυτό το μοναδικό στο είδος του street art στο Triumph Factory Visitor Experience.

 

ΣΥΛΛΟΓΗ CHROME

Διαθέσιμη για ένα μόνο χρόνο, η συλλογή Triumph Chrome Collection είναι μια γιορτή του χειροποίητου στυλ και της παράδοσης, αναδεικνύοντας τέλεια την τέχνη και τις ικανότητες των αφοσιωμένων ομάδων που έχουν τελειοποιήσει την ικανότητα της λεπτομέρειας χρωμίου εδώ και πολλά χρόνια. 

Triumph Chrome Collection
Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα