Skip to main content

ΕΝΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ

Φίρμα Triumph Motorcycles 10th Ιαν 2024
  • Το υπέρτατο μοτοσυκλετιστικό δώρο - Εννέα μοτοσικλέτες Triumph που αγόρασε το 1965 ο Έλβις Πρίσλεϋ για αυτόν και την Memphis Mafia του
  • Βοηθήστε μας να βρούμε τις Triumph της Memphis Mafia - Έχουν χαθεί οι ιστορικές αυτές μοτοσυκλέτες στο χρόνο;
  • Μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε μια μοναδική στο είδος της «Elvis Presley» Triumph και αντίστοιχη κιθάρα Les Paul - Συγκεντρώνοντας χρήματα για το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Elvis Presley

 

Η Triumph Motorcycles αποκάλυψε την αλήθεια πίσω από έναν διάσημο μύθο της μοτοσικλέτας - ότι ο Έλβις Πρίσλεϋ έκανε ένα εξαιρετικό μοτοσυκλετιστικό δώρο σε κάθε μέλος της Memphis Mafia το 1965.

Με την ανακάλυψη των αρχικών επιταγών στα αρχεία της Graceland, υπογεγραμμένες από τον ίδιο τον άνδρα, καθώς και με αναμνήσεις από τον Τζέρι Σίλινγκ, στενό φίλο του Έλβις, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Έλβις αγόρασε ως δώρα εννέα μοτοσυκλέτες Triumph, οπότε αυτός και οι στενότεροι φίλοι του μπορούσαν να οδηγήσουν μαζί στους λόφους του Λος Άντζελες.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν ένας διαρκής θρύλος της μουσικής και ένα πολιτιστικό σύμβολο. Ο σόλο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία και ένας γνήσιος αστέρας του κινηματογράφου – έκανε 31 ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Χόλιγουντ. Ήταν επίσης παθιασμένος μοτοσυκλετιστής, οδηγώντας μοτοσυκλέτες σε πολλές από τις ταινίες του, συμπεριλαμβανομένης της κόκκινης και ασημί Triumph 650 Bonneville «Desert Sled» στο κωμικό γουέστερν του 1968 «Stay Away Joe».

Όμως, η εισαγωγή του Έλβις στις μοτοσυκλέτες Triumph ήρθε αρκετά χρόνια νωρίτερα, με αυτή την ιστορία, που είναι τόσο ροκ εν ρολ όσο και ο ίδιος ο Έλβις.

Τον Ιούνιο του 1965, ο Έλβις είχε πάει στα γυρίσματα του μιούζικαλ «Frankie and Johnny» στα Samuel Goldwyn Studios του Χόλιγουντ. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα, ο Έλβις περνούσε το χρόνο του με τους πιο στενούς του φίλους, γνωστούς ως «The Memphis Mafia» στο σπίτι του στο Bel Air.

Ο Τζέρι Σίλινγκ, φίλος του Έλβις και μέλος της διάσημης «Memphis Mafia», έβαλε προκαταβολή για μια νέα Triumph T120 650 Bonneville στην Robertson & Sons στη λεωφόρο Santa Monica. Όταν έφερε τη μοτοσυκλέτα στο σπίτι, ο Έλβις ζήτησε να την πάει μια βόλτα στη γειτονιά τους στο Bel Air. Ο Τζέρι, φυσικά, υποχρεώθηκε και ο Έλβις πήδηξε πάνω στη μοτοσυκλέτα. Εντυπωσιάστηκε, στην πραγματικότητα όταν επέστρεψε, είπε στον διευθυντή μεταφορών του, Άλαν Φόρτις, «να παραγγείλει από μια για όλα τα παιδιά, αλλά… πρέπει να είναι απόψε!»

Η Robertson & Sons κατάφερε να παραδώσει επτά Triumph εκείνη τη νύχτα, ένα μείγμα από TR6 650κ.εκ. και υψηλής απόδοσης T120 650κ.εκ. με διπλά καρμπυρατέρ. Καβαλούσαν μαζί γύρω από το Bel Air, οδηγώντας αργά το βράδυ - σταματούσαν μόνο όταν οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν. Οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες έφτασαν δύο μέρες αργότερα και εννέα από αυτούς φρόντισαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον νεκρό χρόνο στα γυρίσματα, οδηγώντας μαζί στον Pacific Coast High τις Κυριακές.

Ο Τζέρι Σίλινγκ, ένας στενός φίλος του Έλβις θυμάται: «Του Έλβις του άρεσε να οδηγεί και ήξερα ότι όταν είδε τη νέα μου Bonneville θα ήθελε να τη δοκιμάσει... και όταν το έκανε, ήθελε όλα τα παιδιά να έχουν από μια έτσι θα μπορούσαμε να τις οδηγούμε μαζί!»

 

Elvis

 

ΟΙ TRIUMPH TR6 650 ΚΑΙ BONNEVILLE T120 650 ΤΟΥ 1964

Οι μοτοσυκλέτες που αγόρασε ο Έλβις θεωρούνται πιο πιθανό να είναι μοντέλα του 1964, των κορυφαίων roadster επιδόσεων της Triumph, των TR6 650 και Bonneville T120 650 - ουσιαστικά τη ίδια μοτοσυκλέτα με ένα ή δύο καρμπυρατέρ και διαφορετικές καταστάσεις βελτίωσης. Η Bonneville του ’64 έβγαινε σε εκλεπτυσμένο χρώμα Gold και Alaskan White και η TR6 στο χαρακτηριστικό «Hifi Scarlet και Silver Sheen» με χρυσές ρίγες, μαύρο πλαίσιο και πιρούνια.

Ονομασμένη από τα πολλαπλά ρεκόρ ταχύτητας της Triumph στις αλυκές Bonneville, η Bonneville T120 αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο της μοτοσυκλέτας ως γνήσιο σχεδιαστικό έμβλημα, υπεύθυνο για την καθιέρωση της Triumph ως το νούμερο ένα στη δεκαετία του '60 στις επιδόσεις, την οδική συμπεριφορά και το στυλ. Η «Bonnie» προδιαγραφών ΗΠΑ του 1964, με τις ψηλότερες μπάρες της θεωρείται μια επιθυμητή κλασική.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ TRIUMPH ΤΗΣ MEMPHIS MAFIA

Και οι εννέα από τις αρχικές μοτοσυκλέτες έχουν χαθεί προς το παρόν στο χρόνο, χωρίς επίσημο αρχείο για το πού πήγαν μετά το καλοκαίρι του ’65. Η Triumph εκκινεί τώρα μια έκκληση προς τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να βοηθήσουν στον εντοπισμό ή την αποκάλυψη της μοίρας αυτών των μοτοσυκλετών.

Οι ερευνητές της Triumph επιθυμούν να ακούσουν από οποιονδήποτε έχει στοιχεία για το τι συνέβη σε μια από αυτές τις μοτοσυκλέτες ή ίσως μια τελευταία γνωστή τοποθεσία.

Με τα συλλογικά μάτια των κοινοτήτων Triumph και Elvis να ψάχνουν, ελπίζουμε ότι μια από αυτές τις ιστορικές μοτοσυκλέτες κάποια μέρα θα έρθει στο φως και θα γράψει ιστορία εκτεθειμένη στο πλάι άλλων ιστορικών Triumph.

Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού βρίσκεται μια από αυτές τις ιστορικές μοτοσυκλέτες, επικοινωνήστε με την Triumph στο elvistriumph@triumphmotorcycles.com.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ CUSTOM ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ TRIUMPH «ELVIS PRESLEY» ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΙΘΑΡΑ LES PAUL

Η ανακάλυψη αυτής της εξαιρετικής ιστορίας έχει συμπληρώσει ένα κενό στα βιβλία της ιστορίας και πρόσθεσε ένα νέο, ανείπωτο κεφάλαιο στην ιστορία της ίδιας της Triumph. Για τον εορτασμό αυτής της πρόσφατα αποκαλυφθείσας κοινής ιστορίας μεταξύ δύο εμβληματικών και μακροχρόνιων εμπορικών σημάτων, η Triumph και η Elvis Presley Enterprises ανέθεσαν μια μοναδική στο είδος της μοτοσυκλέτα για να συγκεντρώσουν χρήματα για έναν πολύ αξιόλογο σκοπό.

Αυτή η custom Bonneville, που βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο T120, διαθέτει προσαρμοσμένο σχέδιο σχεδίασης από τον βραβευμένο Γεωργιανό custom artist J Daar και είναι εμπνευσμένη από τις μοτοσυκλέτες του 1964 της Memphis Mafia και της Desert Sled του 1968 της ταινίας Stay Away Joe, καθώς και από επιρροές από την πιο εμβληματική εμφάνιση του Elvis στην εκπομπή Comeback Special του 1968. Το σχέδιο διαθέτει χρυσά γράμματα, που αντιπροσωπεύουν το όνομα του Έλβις γραμμένο με φώτα, καθώς και σιλουέτες σε κόκκινο φόντο, που απηχούν τη σκηνογραφία της πιο διάσημης ερμηνείας του στο Comeback Special του '68.

Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε από τον διευθυντή μάρκετινγκ της Triumph USA, Adam VanderVeen, στο φεστιβάλ vintage μοτοσυκλετών Barber 2023 στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, όπου εκτέθηκε στο «Isle of Triumph» μαζί με μια σειρά από ιστορικές Triumph, συμπεριλαμβανομένης μιας αυθεντικής Bonneville του 1965, της ίδιας γενιάς που αγόρασε ο Έλβις, δανεικής από το Μουσείο Barber Motorsports.

Μιλώντας στην έκθεση, ο καλλιτέχνης της μοτοσυκλέτας J Daar είπε: «Είχα την τιμή να τραβήξω το σεντόνι από αυτήν την καταπληκτική μοτοσυκλέτα. Οι μοτοσυκλέτες αφιερώματος είναι πάντα ξεχωριστές, αλλά ο φόρος τιμής στον Βασιλιά είναι ένα από τα πιο ωραία έργα που έχω δουλέψει. Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι κάτι που ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να είναι απίστευτα περήφανος που έχει στο γκαράζ του. Δεν είναι μόνο ένα μοναδικό σχέδιο που γιορτάζει μια υπέροχη ιστορία, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρωθούν χρήματα για έναν τόσο αξιόλογο σκοπό».

Επίσης, στο Barber Fest εκτέθηκε μια ειδική μοναδική κιθάρα Les Paul από την Gibson, προσαρμοσμένη για να συμπληρώσει τη μοναδική Bonneville T120 και δωρίστηκε από την Gibson για να δημοπρατηθεί μαζί με τη μοτοσυκλέτα. Η επιλογή της κιθάρας εμπνεύστηκε από ένα άλλο παράδειγμα γενναιοδωρίας του Έλβις. Όταν έκανε πρόβα για το Comeback Special του ’68, ο Έλβις έκανε εξάσκηση σε ένα αντίγραφο της Les Paul, την οποία χάρισε στον σεφ του. Η σχεδίαση υιοθετεί το ίδιο κόκκινο, ασημί και χρυσό σχέδιο με τη μοτοσυκλέτα, καθώς και το εξέχον γραφικό Elvis που εμφανίζεται στο ρεζερβουάρ και τα πλαϊνά πάνελ, και ενσωματώνει σιλουέτες του Βασιλιά ολόγυρα, εμπνευσμένες από την εμβληματική του εμφάνιση του '”68 Comeback Special”.

Η Beth Heidt, Chief Marketing Officer της Gibson σχολίασε: «Είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με την ομάδα του Elvis για να γιορτάσουμε την κληρονομιά του εδώ και πολλά χρόνια, έτσι όταν ακούσαμε ότι οι φίλοι μας στο Graceland και στην Triumph δούλευαν μαζί σε μια custom μοτοσυκλέτα για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και τα χρήματα για καλό σκοπό, θέλαμε να συμμετάσχουμε στο να τιμήσουμε το πνεύμα γενναιοδωρίας του Έλβις – και παρόμοια με ό,τι κάναμε με τη συλλογή μας '59 Legends για την υποστήριξη του Distinguished Gentlemen's Ride toy 2022, αυτό το custom μοντέλο Les Paul ταιριάζει τέλεια με το εκπληκτικό σχέδιο της μοτοσυκλέτας».

 

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού βρίσκεται μια από αυτές τις ιστορικές μοτοσυκλέτες, επικοινωνήστε με την Triumph στο

[email protected]
Elvis

 

Η Dana Carpenter, Executive Vice President, Entertainment, του Authentic Brands Group που κατέχει την Elvis Presley Enterprises, πρόσθεσε: «Η Elvis Presley Enterprises και η Graceland είναι υπερήφανες που συνεχίζουν την παράδοση του Elvis στη γενναιοδωρία και την κοινοτική υπηρεσία μέσω του Elvis Presley Charitable Foundation, έτσι ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Triumph και τους φίλους μας στη Gibson για την ανάθεση μιας μοναδική μοτοσυκλέτας και κιθάρας για να γιορτάσουμε τη γενναιοδωρία του, καθώς και το πάθος του για τη μουσική και τις μοτοσυκλέτες συγκεντρώνοντας χρήματα για έναν πολύ αξιόλογο σκοπό».

 

Αυτή η custom μοτοσικλέτα Bonneville T120 και η αντίστοιχη κιθάρα Les Paul δωρήθηκαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Elvis Presley για να συγκεντρωθούν χρήματα για μια από τις αγαπημένες φιλανθρωπικές οργανώσεις του Elvis, την Goodwill Homes, ένα ίδρυμα στο Μέμφις που παρέχει συμβουλές και υπηρεσίες σε κακοποιημένα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δημοπρασία θα είναι διαθέσιμες σύντομα στο Graceland.com

 

 

 

Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα