Skip to main content

SPEED TWIN

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ

2021 Triumph Speed Twin

 

 

Το έμβλημα της απόδοσης. Μια εξέλιξη σε κάθε διάσταση.

Η βραβευμένη Triumph Speed Twin έχει αναβαθμιστεί σημαντικά για να ενισχύσει τη θέση της ως η σύγχρονη σπορ κλασική εμβληματική μοτοσυκλέτα αναφοράς.

Οι βελτιώσεις στον κινητήρα, η ανάρτηση Marzocchi υψηλών προδιαγραφών, οι premium ακτινικές μονομπλόκ δαγκάνες Brembo M50 και οι ελαφριοί τροχοί είναι μερικές μόνο από τις ενημερώσεις που ενισχύουν τη θέση αυτής την εκπληκτικής custom roadster στην κορυφή της κατηγορίας της.

 

1. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ HT 1200Κ.ΕΚ.

Μια σημαντική αναβάθμιση του κινητήρα φέρνει αύξηση τόσο στη μέγιστη ισχύ, τώρα κατά 3PS επάνω στα 100PS, όσο και στην ισχύ στις μεσαίες, η οποία αυξήθηκε κατά 5%. Η ροπή αυξήθηκε επίσης κατά 5% στις μεσαίες, εκεί όπου ο δικύλινδρος κινητήρας Bonneville διαπρέπει, και ακόμα καλύτερα, υπάρχει επίσης μείωση της αδράνειας χάρη σε έναν ελαφρύ στροφαλοφόρο άξονα και έναν εναλλάκτη σπάνιων γαιών. Σε συνδυασμό με τα έμβολα υψηλής συμπίεσης, τις αναθεωρημένες θύρες και ένα προφίλ έκκεντρου, η Speed Twin έχει ακόμη καλύτερη απόκριση από πριν, περιστρέφεται πιο γρήγορα, πιο άγρια και για περισσότερο.

Παρά αυτές τις αξιοσημείωτες αυξήσεις στην απόδοση, ο ανανεωμένος κινητήρας υπερβαίνει τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων EURO 5 καθιστώντας αυτή τη Speed Twin την καθαρότερη μέχρι σήμερα. Το βουρτσισμένο σύστημα εξατμίσεων από ανοξείδωτο ατσάλι έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να κρατήσει το κουτί του καταλύτη κρυμμένο, ενώ τα μεγαφωνικά τελικά με την ανοδική κλίση προσφέρουν τον χαρακτηριστικό βρηχυθμό Speed Twin.

Η προηγμένη σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει τη χρήση ενός γκαζιού ride-by-wire, διασφαλίζοντας την τέλεια απόκριση του γκαζιού για βελτιωμένη οδηγησιμότητα, ασφάλεια και έλεγχο. Ομοίως, ο συμπλέκτης υποβοηθούμενης ροπής δίνει μια ελαφριά λειτουργία στη μανέτα για υπέροχη αίσθηση και μειωμένη κόπωση στο σενάριο σταμάτα / ξεκίνα στη μετακίνηση στην πόλη.

 

 

2021 Triumph Speed Twin

 

 

2. ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Όντας μια άμεση επιτυχία στον Τύπο και έχοντας επαινεθεί από τους οπαδούς της Triumph σε όλο τον κόσμο, η Speed Twin έχει αγκαλιαστεί και βραβευτεί για τον εύκολο, διαισθητικό, κορυφαίο σπορ χειρισμό της.

Η επίτευξη της κορυφαίας εμπειρίας στη σύγχρονη κλασική σπορ μοτοσυκλέτα ήταν βασικό κομμάτι των οδηγιών προς τη σχεδιαστική ομάδα. Η μπροστινή ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί σε υψηλότερων προδιαγραφών ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 43 χιλ με απόσβεση φυσιγγίου για ακόμα πιο ακριβή, ευέλικτη και δυναμική σύγχρονη σπορ οδήγηση.

Η αλλαγή σε πιρούνι USD επέτρεψε επίσης την τοποθέτηση υψηλότερων προδιαγραφών ακτινικά τοποθετημένων δαγκάνων Brembo M50 σε συνδυασμό με δίσκους 320 χιλ για εκπληκτική απόδοση πέδησης.

Οι ελαφριοί χυτοί αλουμινένιοι τροχοί προικίζουν επίσης τη Speed Twin, μαζί με ελαστικά Metzeler Racetec RR υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας βελτιωμένη ευελιξία, καλύτερη οδική συμπεριφορά και απίστευτα επίπεδα πρόσφυσης ως στάνταρ.

 

 

 
2021 Triumph Speed Twin

3. ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Από τους εκπληκτικούς ελαφρούς χυτούς αλουμινένιους τροχούς 12 ακτίνων έως τους σύγχρονους χρωματικούς συνδυασμούς, ακόμα πιο πολυτελές στιλ και λεπτομέρειες έχουν ενσωματωθεί στη Speed Twin.

Κατασκευασμένη με όλο το διαχρονικό DNA της Triumph και το πανέμορφο σύγχρονο γυμνό custom στυλ, τώρα με ανοδιωμένες βάσεις προβολέα, βάσεις φτερού και σύγχρονα γραφικά, τα οποία συμπληρώνουν το χαρακτηριστικό ρεζερβουάρ 14.5 λίτρων της Speed Twin.

Τα βουρτσισμένα πολυτελή μεταλλικά στοιχεία περιλαμβάνουν τα κομψά διπλά μεγαφωνικά τελικά, αλουμινένια εμπρός και πίσω φτερά, φινιρίσματα πλευρικών πάνελ και προστατευτικά φτερνών.

Κάθε μέρος έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ανθεκτικό όσο και όμορφο, με ανοδίωση που χρησιμοποιείται σε πολλά μεταλλικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του ψαλιδιού, ενώ χαρακτηριστικά όπως το μπολ και το στεφάνι προβολέα ψεκάζονται εξειδικευμένα στο τμήμα βαφής της Triumph για μακράς διαρκείας λαμπερό φινίρισμα.

 

 

 

2021 Triumph Speed Twin

 

 

4. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Η προηγμένη τεχνολογία που εστιάζει στον αναβάτη για την ασφάλεια και την απόλαυση του, ενσωματώνεται διακριτικά στις καθαρές και μινιμαλιστικές γραμμές της Speed Twin. Τα τρία προγράμματα οδήγησης (Βροχής, Δρόμου και Σπορ) έχουν αναβαθμιστεί για το Speed Twin τελευταίας γενιάς με έναν ειδικό χάρτη ψεκασμού και διαφορετική ρύθμιση ελέγχου πρόσφυσης για κάθε πρόγραμμα. Με εύκολη εναλλαγή μέσω κουμπιού στο τιμόνι, σε περίπτωση που οι συνθήκες οδήγησης ή η διάθεση του αναβάτη αλλάξουν, η ιδανική ρύθμιση είναι μόλις ένα άγγιγμα μακριά.

Τα ευανάγνωστα δίδυμα όργανα με σύγχρονες τρισδιάστατες προσόψεις διαθέτουν μια τεράστια γκάμα χρήσιμων πληροφοριών, από τη στάθμη καυσίμου έως τη σχέση του κιβωτίου, τη ρύθμιση του προγράμματος οδήγησης έως την ένδειξη σέρβις, όλα εύκολα προσβάσιμα μέσω ενός κυλιόμενου κουμπιού τοποθετημένου στο τιμόνι.

Ένα εύχρηστο σημείο φόρτισης USB και ένα ενσωματωμένο σύστημα immobiliser φέρνουν ευκολία στον αναβάτη, ενώ τα συστήματα ABS και ελέγχου πρόσφυσης τελευταίας γενιάς βελτιώνουν την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη του αναβάτη.

5. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όσο συναρπαστική για τον έμπειρο αναβάτη, άλλο τόσο ασφαλής για τον νεότερο, η Speed Twin είναι μια εξαιρετικά ισορροπημένη, εύχρηστη μοτοσυκλέτα.

Λεπτή στη μέση και με προσβάσιμο χαμηλό ύψος σέλας 809 χιλ, μαζί με κωνικό τιμόνι και άνετη θέση μαρσπιέ, η χαλαρή, όρθια θέση οδήγησης της Speed Twin ταιριάζει στους αναβάτες όλων των μεγεθών και έχει την τέλεια στάση για κάθε διαδρομή, από τις αστικές μετακινήσεις μέχρι τις βόλτες του Σαββατοκύριακου.

 

 

Triumph Speed Twin 1200: the performance icon, evolved.

Triumph Speed twin configurator