Skip to main content

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ - Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ RICK ENGLISH

Stunt Performer Rick English
Έμπνευση Rick English 5th Αυγ 2022


Ο κασκαντέρ Rick English έχει αφήσει το στίγμα του στη βιομηχανία από σκηνές μάχης μέχρι ακροβατικά με μοτοσυκλέτα. Του μιλήσαμε για τα ξεχωριστά σημεία της καριέρας του και τις αγαπημένες του μοτοσυκλέτες Triumph.


 Rick English
 Rick English

Πόσο καιρό ασχολείσαι με τα ακροβατικά και πώς ασχολήθηκες ως κασκαντέρ; Θυμάμαι ότι είδα μια ταινία για την Evel Knievel που ονομάζεται Viva Knievel όταν ήμουν περίπου έξι ή επτά, και σκέφτηκα ότι φαινόταν πολύ ωραία και ότι ήταν σίγουρα αυτό που ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω - αλλά δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή καριέρας κατά τη γνώμη των δασκάλων σας! Μόνο αργότερα συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσε να είναι κάτι από το οποίο θα μπορούσα να ζω αλλά και να αγαπώ πραγματικά αυτό που κάνω.

 

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία στην οποία δούλεψες;

Τα Mission Impossible ήταν καλά για μένα, όπως και τα Fast and Furious, αλλά ο Bond είναι πάντα μια ονειρεμένη δουλειά για κάθε κασκαντέρ, και είχα την τύχη να δουλέψω σε τέσσερις από τις πέντε τελευταίες ταινίες του Bond, έτσι τέσσερις από τη σειρά του Daniel Craig, κάτι που είναι πολύ ξεχωριστό για να είμαι ειλικρινής.

Στην τελευταία ταινία του Bond, No Time to Die, ήμουν έξω στην περιοχή Matera με τον Paul Edmondson και τους υπόλοιπους και καβαλούσα την Tiger 1200 με έναν τύπο στο πίσω μέρος που πυροβολούσε τον Bond! Είναι ένα τόσο υπέροχο τοπίο εκεί έξω, αλλά και εξαιρετικά δύσκολη οδήγηση λόγω της επιφάνειας. Είναι σαν το γυαλισμένο πέτρινο πάτωμα παντού και έτσι το κράτημα ήταν πάντα ένα πρόβλημα, ειδικά με έναν μεγαλόσωμο άντρα στην πλάτη με ένα πολυβόλο καθώς «πετούσαμε» γύρω από αυτούς τους δρόμους και πηγαίναμε πάνω-κάτω τα σκαλοπάτια. Ήταν αρκετά προκλητικό, αλλά σίγουρα πολύ διασκεδαστικό και μια επική σειρά που πρέπει να εμπλακείς.

 

 

Triumph Tiger 1200 Stunt)

 

 

Επάνω σε τι μοτοσυκλέτες έκανες ακροβατικά στις ταινίες και ποιες είναι οι αγαπημένες σου;

Έχω οδηγήσει πολλές Triumph. Έχω οδηγήσει μια Street Triple μερικές φορές - αυτή είναι ένα καλή ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα από την κούτα - μπορείς να την κάνεις ότι θες, έχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα ισχύος. Έχεις καλή ροπή που σου επιτρέπει να παίζεις και να κάνεις σούζες πολύ εύκολα, αλλά στη συνέχεια επίσης δεν ξεμένει από δύναμη, επομένως έχει καλή ισορροπία. Μου αρέσει τόσο η Speed όσο και η Street Triple, αλλά θα πρέπει να πω ότι η Street Triple είναι η αγαπημένη μου. Αυτό που κάνουμε συνήθως στις ταινίες είναι χαμηλή ταχύτητα, πρώτη και δεύτερη σχέση, οπότε η Street Triple είναι υπεραρκετή από άποψη ισχύος και ταχύτητας.

Έχω χρησιμοποιήσει τη Scrambler 1200 κατευθείαν από το κουτί μερικές φορές και κυριολεκτικά οι υπεύθυνοι οχημάτων μου είπαν "Τι τροποποιήσεις πρέπει να κάνεις σε αυτή - πρέπει να αλλάξουμε γρανάζωμα;" και για μένα δεν υπάρχει τίποτα - κυριολεκτικά πατήστε τα λάστιχα και τα φρένα και είναι έτοιμη. Οδηγώ μια σε ένα σόου αυτή τη στιγμή και δεν την έχουμε αγγίξει, δεν της έχουμε κάνει καθόλου, μετατροπές, αυτό σημαίνει ότι είναι μια καλή μοτοσυκλέτα.

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό κόλπο που έχεις κάνει;

Όλοι έχουν τις δικές τους προκλήσεις. Πολλοί μου λένε, ακόμα και αγωνιζόμενοι, πώς τρακάρεις επίτηδες μια μοτοσυκλέτα; Και για μένα είναι απλώς ένα ζήτημα να επικεντρωθώ πλήρως στην τεχνική αυτού που κάνω. Ξέρω ότι πρέπει να χτυπήσω αυτό το σημάδι, πρέπει να στρίψω τη μοτοσυκλέτα δεξιά, πρέπει να πατήσω το πίσω φρένο και μετά πρέπει να περιμένω να συμβεί αυτό και μετά να αφήσω το φρένο. Τα έχω όλα στο μυαλό μου ως μια διαδικασία αντί να σκέφτομαι ότι θα τρακάρω.

 

 

No Time To Die Triumph Tiger 1200 and Scrambler 1200

 

 

Είπες ότι είχες τρέξει σε λίγους αγώνες όταν ήσουν νεότερος, σε τι αγωνιζόσουν;

Παλιά αγωνιζόμουν με Supersport 600 σε επίπεδο λέσχης. Πριν από περίπου 20 χρόνια τελείωσα τους αγώνες και ασχολήθηκα περισσότερο με τα κόλπα. Οδηγώ ακόμα στην πίστα τώρα, προσπαθώ να οδηγώ κάθε είδους μοτοσικλέτα, οπότε θα κάνω track days, κόλπα, supermoto και λίγο motocross και flat trackι... Μου αρέσουν όλα και αυτό μεταφράζεται παντού.

Ποιος θα έλεγες ότι σε εμπνέει;

Όταν μεγάλωνα έπρεπε να είναι ο Eddie Kidd. Ήταν η βρετανική έκδοση του Evel Knievel και ήταν πολύ γνωστός για αυτά τα τεράστια άλματα μοτοσυκλέτας πάνω από λεωφορεία. Τον γνώρισα πριν από περίπου 15 χρόνια στη δουλειά και του μίλησα για να πάω να δω το σόου του όταν ήμουν μικρός. Στο Βρετανικό Μητρώο Κασκαντέρ πρέπει να βάλεις μια φωτογραφία που να δείχνει τα ταλέντα σου και κυριολεκτικά αναδημιούργησα μια φωτογραφία που είχα με τον Eddie Kidd όπου έκανε αυτή την υπέροχη σούζα. Του την έδειξα όταν συναντηθήκαμε και μου την υπέγραψε. Και στον κόσμο των αγώνων θα έλεγα τον Barry Sheene - οπωσδήποτε αυτοί οι δύο είναι σίγουροι. Τύποι που δίνουν έμπνευση.

 

 

Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα