Skip to main content

ΕΠΙΚΉ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΑ TIGER 1200 – ΤΑΞΊΔΙ 3000 ΧΙΛΙΟΜΈΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΊΑ

Triumph Tiger 1200 GT Explorer
Epic Adventures Triumph Motorcycles 22nd Δεκ 2022

 

Tiger 1200 Epic Adventures

Η Triumph Tiger 1200 είναι μια μοτοσυκλέτα adventure που δεν γνωρίζει όριο και έχει αφήσει ξανά το στίγμα της στην ιστορία. Τον Οκτώβριο του 2022, η Triumph Japan πραγματοποίησε το "TIGER 1200 CROSS-COUNTRY RELAY" σε όλο το ιαπωνικό αρχιπέλαγος. Για αυτήν την άνευ προηγουμένου πρόκληση, μια μόνο Tiger 1200 GT Explorer διέσχισε πάνω από 3000 χλμ, από τον βορειότερο ντίλερ της Triumph, την Triumph Sapporo, μέχρι την Triumph Okinawa, τον πιο νότιο ντίλερ.

Πέντε αναβάτες συμμετείχαν στην πρόκληση, ο OGA, ο e50exhaust, η Ami Kimura, ο Taichi and ο Woka Rider, ο καθένας προσθέτοντας τη δική του μοναδική προσωπικότητα στη διαδρομή. Ο πρώτος αναβάτης αναχώρησε από την Triumph Sapporo και πέρασαν από διάφορες πόλεις κατά μήκος του αρχιπελάγους. Παρά κάποιες απροσδόκητες αλλαγές πορείας λόγω του καιρού, ο Woka Rider έφτασε στην Triumph Okinawa, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την επική πρόκληση των 3000 χλμ. Το ταξίδι μεταδόθηκε ζωντανά στα 7 επίσημα κοινωνικά κανάλια της Triumph και των αναβατών, επιτρέποντας στους θαυμαστές της Triumph από όλη τη χώρα να παρακολουθήσουν το ταξίδι.

Παρακάτω, μπορείτε τα πεπραγμένα για κάθε στάδιο του αναβάτη του ράλι.

 

#Tiger1200EpicAdventures

 

 

 

)

 

 

Ημέρα: 1-2 Αναβάτης: OGA
Διαδρομή: Triumph Sapporo → Hakodate → Aomori → Hachinohe → Sanriku → Triumph Sendai


Ο OGA έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους αναβάτες της Ιαπωνίας, έχοντας αγωνιστεί και ανέβει στα βάθρα μερικών από τους πιο διάσημους extreme αγώνες μοτοσυκλέτας του κόσμου, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Έχει επίσης προσκληθεί σε εκδηλώσεις και παραστάσεις σε άλλα μέρη του κόσμου και οι δραστηριότητές του έχουν επεκταθεί παγκοσμίως στην Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα που έχει αποσυρθεί από τον ανταγωνισμό, επικεντρώνεται στην παραγωγή βίντεο, χρησιμοποιώντας δεξιότητες που απέκτησε μέσα από χρόνια αυτοπροβολής. Δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας οδηγός επιρροής με ένα κανάλι στο YouTube με περισσότερους από 100.000 συνδρομητές.

«Ξεκινώντας από την Triumph Sapporo! Ο καιρός ήταν καλός καθώς κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι του Hakodate, απολαμβάνοντας μερικά από τα πιο γραφικά σημεία και ορόσημα του Hokkaido. Έκανε πολύ κρύο στο Χοκάιντο, οπότε τα θερμαινόμενα γκριπ και η σέλα της Tiger 1200 βοήθησαν πραγματικά».

«Περάσαμε το Yotei, ένα βουνό σε σχήμα κώνου που δεσπόζει πάνω από το Hokkaido. Το σχήμα του ονομάζεται Ezo Fuji και είναι ευρέως γνωστό ως το τοπικό Fuji λόγω της ομοιότητας του βουνού. Η Tiger 1200 είναι τόσο ωραίο, μου αρέσει η ισχυρή σχεδίαση γύρω από το ρεζερβουάρ και την περιοχή των προβολέων».

«Κατευθυνθήκαμε προς τη Νομαρχιακή Οδό 32 αναζητώντας ορεινό πέρασμα, αλλά δεν περίμενα να το βρω σε περιοχή με χωματόδρομους! Αμέσως άλλαξα το traction control σε off-road και πέρασα χωρίς δυσκολία!».

«Μόλις φτάσαμε στο λιμάνι Hakodate, το προγραμματισμένο πλοίο για Oma ακυρώθηκε απροσδόκητα λόγω κακοκαιρίας. Αντ' αυτού, ανεβήκαμε σε ένα πλοίο με προορισμό το Aomori, ωστόσο, αυτό καθυστέρησε το πρόγραμμά μας κατά 4 ώρες και φτάσαμε στο ξενοδοχείο τα μεσάνυχτα. Οι προβολείς Tiger 1200 ήταν πολύ φωτεινοί κατά τη νυχτερινή διαδρομή από το λιμάνι Aomori στο Hachinohe, ειδικά στη μεγάλη σκάλα, και φώτιζαν πολύ μεγάλη απόσταση.

Ημέρα 2

«Αναχωρήσαμε από το Hachinohe παρά την προειδοποίηση για καταιγίδα. Πήραμε την οδό ταχείας κυκλοφορίας μέσω της πόλης Kuji και πορευτήκαμε προς την ακτογραμμή. Στη συνέχεια πήραμε τη Νομαρχιακή Οδό 268, που ήταν ένας πολύ γραφικός δρόμος με άγρια κύματα και απότομους βραχώδεις σχηματισμούς, που θυμίζουν τη σκληρότητα της φύσης. Ο επόμενος προορισμός ήταν η Jodogahama, αλλά η μέρα ήταν πολύ δύσκολη λόγω της κακοκαιρίας, αλλά, όπως και στην Νομαρχιακή Οδό 268 νωρίτερα, απόλαυσα την πανοραμική θέα των βίαιων κυμάτων και του ήχου τους. Σίγουρα θα ήθελα να επιστρέψω την επόμενη φορά όταν ο καιρός είναι καθαρός».

«Έφτασα στον προορισμό μου, την Triumph Sendai. Παρόλο που σχεδίαζα να επισκεφτώ σημεία περιήγησης κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας, το πρόγραμμα ήταν πολύ σφιχτό. Όμως κατάφερα να φτάσω στην ώρα μου. Ο επόμενος αναβάτης είναι ο e50exhaust! Καλή τύχη στο μακρινό σου ταξίδι!»

 

 

 

Ημέρα: 3 Αναβάτης: e50exhaust
Διαδρομή: Triumph Sendai → Bandai → Inawashiroko Lake → Triumph Tokyo Bay


Γεννημένος το 1968, από το Τόκιο της Machida, οδηγούσε μοτοσικλέτες από 16 έως 31 ετών. Λάτρης της οδήγησης μοτοσυκλέτας, λατρεύει τη μεγάλη επιτάχυνση του 2ου κινητήρα και έχει οδηγήσει RZ250R, R1-Z και άλλες μοτοσυκλέτες με 2ο κινητήρα. Έχοντας κλείσει τα 50 και τα με τα παιδιά του να έχουν μεγαλώσει, έχει επιστρέψει στις μεγάλες μοτοσυκλέτες. Έχει αξιολογήσει περισσότερες από 107 μοτοσυκλέτες στο YouTube.

«Το μεγάλο φέρινγκ της Tiger 1200 σε κρατά μακριά από το αεράκι ακόμα και στον αυτοκινητόδρομο. Δοκίμασα επίσης τη λειτουργία cruising και ήταν άνετη. Το Bandai Azuma Skyline είναι σαν τον Άρη. Η έρημη γη ήταν πραγματικά μια περιπέτεια. Δεν μπορούσα να κατέβω και να βγάλω φωτογραφίες λόγω της καταιγίδας, αλλά η πανίσχυρη Jododaira ήταν ένα θέαμα που κόβει την ανάσα! Κατέβηκα στον ορίζοντα Bandai-Azuma, κατευθυνόμενος προς τη λίμνη Inawashiro. Θα ελέγξω τη διαδρομή και θα ψάξω για ένα καλό εστιατόριο soba. Έφαγα μεσημεριανό σε ένα κομψό εστιατόριο soba. Τα ζυμαρικά Jyuwari Soba, τα οποία φτιάχνονται με νερό πηγής, ήταν εξαιρετικά. Αν είχα την Tiger 1200, θα μπορούσα να έρθω κατευθείαν εδώ από το Τόκιο. Έφτασα στην όχθη της λίμνης Inawashiro, τα βουνά στο βάθος είναι όμορφα. Θέλω να μπω σε ένα πλοίο για τα αξιοθέατα, αλλά πρέπει να πάω σπίτι τώρα. Μετά από αυτό, έφτασα με ασφάλεια στην Triumph Tokyo Bay».

 

 

”The Tiger 1200’s big fairing keeps you out of the breeze even on the highway. I also tried the cruising mode and it was comfortable"

 


Ημέρα: 4 Αναβάτης: Amigo (Ami Kimura)
Διαδρομή: Triumph Tokyo Bay → Triumph Osaka

Δεν δραστηριοποιείται μόνο ως μοντέλο, συγγραφέας και διασημότητα μοτοσυκλετών, αλλά είναι γνήσια λάτρης των οχημάτων, συμμετέχοντας ενεργά σε αγώνες μοτοσυκλετών εντός και εκτός δρόμου και σε εκδηλώσεις ράλι. Αυτήν τη στιγμή εμφανίζεται στο πρόγραμμα ενημέρωσης μοτοσυκλετών Weekly Motorcycle TV.

«Από την Triumph Tokyo Bay στην Triumph Osaka! Η Tiger 1200 GT Explorer είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης για μεγάλες περιηγήσεις. Είχα ένα διάλειμμα στο KUSHITANI Cafe. Το χοτ-ντογκ ήταν τόσο καλό, ήμουν εκστασιασμένη. Επιτέλους, έφτασα στο στόχο, την Triumph Osaka! Είμαι έκπληκτος που τα κατάφερα από το Τόκιο στην Οσάκα χωρίς ανεφοδιασμό, παρά τις στάσεις στη διαδρομή!»

 


 

Ημέρα: 5-6 Αναβάτης: Taichi
Διαδρομή: Triumph Osaka → Awaji → Kochi → Matsuyama → Shimanami Kaido → Triumph Fukuoka


Ένας αναβάτης κατασκήνωσης που απολαμβάνει τη ζωή στην ύπαιθρο. Όχι μόνο σε κάμπινγκ, αλλά και σε μεγάλες περιοδείες, παίρνει τους ακόλουθούς του για να δουν πράγματα που δεν έχουν δει ποτέ, να φάνε πράγματα που δεν έχουν φάει ποτέ και να ανακαλύψουν μια άγνωστη Ιαπωνία.

Ξεκινώντας από την Triumph Osaka, ένα σημείο με θέα στη γέφυρα Akashi Ohashi από το νησί Awaji. Διέσχισα σταθερά την ανεμοδαρμένη γέφυρα Akashi Ohashi χάρη στην οθόνη λειτουργίας και στο μέγεθος της μοτοσυκλέτας. Το Παρατηρητήριο Shiraho, στο τέλος του ορίζοντα Goshikidai, πρόσφερε μια πανοραμική θέα της πόλης Kagawa. Το καρστικό οροπέδιο βρίσκεται σε υψόμετρο από 1.000 έως 1.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα θερμαινόμενα γκριπ και οι σέλες λειτούργησαν εξαιρετικά στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες και τα φώτα ομίχλης και η μεγάλη σκάλα των προβολέων ήταν τόσο φωτεινά ακόμα και σε σκοτεινούς δρόμους».

«Η γέφυρα περνά μέσα από τα νησιά  Geyo  στην εσωτερική θάλασσα του Seto. Όπως και στη γέφυρα Akashi, ο άνεμος ήταν δυνατός και η ρυθμιζόμενη ζελατίνα και το μέγεθος του οχήματος επέτρεψαν τη διέλευση της γέφυρας με σταθερότητα. Η θέα από τη γέφυρα ήταν μαγευτική. Το μεγαλύτερο καρστικό οροπέδιο στην Ιαπωνία (Akiyoshidai, Νομός Yamaguchi), είναι τόσο υπέροχο όσο το Shikoku Karst και ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία».

«Μετά από 2 ημέρες περιοδείας, είμαι γεμάτος με μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Σύμφωνα με την Google, 516 χλμ την πρώτη μέρα, 477 χλμ τη δεύτερη μέρα, σχεδόν 1000 χλμ αργότερα, έφτασα τον στόχο με ασφάλεια στη Fukuoka. Η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας σε αυτοκινητόδρομους και η ευκίνητη κίνηση σε στενά ορεινά περάσματα με κάνουν να σκεφτώ ότι θα ήθελα να πάρω αυτή τη μοτοσυκλέτα σε περισσότερα ταξίδια».

 

 

 

Ημέρα: 7-8 Αναβάτης: Taichi
Διαδρομή: Triumph Fukuoka → Aso → Kagoshima → Motobuko → Triumph Okinawa


Ένας πολυτάλαντος YouTuber, κάνει μια ποικιλία βίντεο που σχετίζονται με μοτοσυκλέτες, όπως δοκιμαστικές βόλτες, κριτικές νέων μοτοσυκλετών και ταξίδια με μοτοσυκλέτες. Τα βίντεό του χαρακτηρίζονται από ένα γρήγορο, ρεαλιστικό στιλ που χρησιμοποιεί πλήρως την αεροφωτογράφηση με drone και τις κάμερες 360°. Το κανάλι του έχει 320.000 συνδρομητές.

«Από την Triumph Fukuoka, πέρα από τη θάλασσα μέχρι την Triumph Okinawa, στο νοτιότερο σημείο της Ιαπωνίας! Τα σύννεφα έχουν αρχίσει να φαίνονται λίγο απειλητικά, αλλά οδηγώ την Tiger 1200 GT Explorer, οπότε έχω την αίσθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω! Η δυνατή βροχή ξεκίνησε στον αυτοκινητόδρομο αμέσως μετά την αναχώρησή μας, πριν φτάσουμε στο Aso! Τρέχοντας μέσα από τα εξαιρετικά κρύα βουνά τον Οκτώβριο. Χάρη στα θερμαινόμενα γκριπ και τη μεγάλη ζελατίνα, τα καταφέραμε!»

«Παρά το σφιχτό πρόγραμμα, κατάφερα να φτάσω στον τερματικό σταθμό των φέρι για την Okinawa! Ούτε καν κουρασμένος, όπως αναμενόταν με την Tiger. Έφτασα στην Okinawa το σούρουπο, οδήγησα μέσα από τη σκοτεινή ακτογραμμή και τους αυτοκινητόδρομους μέχρι που τελικά έφτασα στην τελευταία μας στάση, την Triumph Okinawa "Grit"! Έτυχα θερμής υποδοχής από το τοπικό προσωπικό και τους θαυμαστές! Δεν χρειάστηκε να γεμίσω το ρεζερβουάρ και πολύ κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, εντυπωσιακό».

 

 

NEA TIGER 1200 GT PRO ΚΑΙ GT EXPLORER.

Η απόλυτη σειρά adventure που εστιάζει στο δρόμο, με δυνατότητες και άνεση για διηπειρωτικά ταξίδια.

Τώρα περιλαμβάνοντας μια νέα Λειτουργία Ενεργητικής Μείωσης Προφόρτισης για προηγμένη προσαρμογή προφόρτισης της ανάρτησης.

2022 Triumph Tiger 1200 GT Pro in Lucerne Blue
Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα