Skip to main content

TIGER 1200 | ΕΝΑ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Triumph Tiger 1200 Rally Pro
Epic Adventures Triumph Motorcycles 15th Φεβ 2023

Tiger 1200 Epic Adventures

Οι Piotr Ganczarski και Tobiasz Kukieła είναι δύο Πολωνοί δημοσιογράφοι μοτοσυκλέτας που δεν φοβούνται τις περιπέτειες και αγαπούν να ανακαλύψουν νέα μέρη. Παρόλο που τόσο ο Piotr όσο και ο Tobiasz έχουν επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου, τα Βρετανικά Νησιά παραμένουν ένα ανεξερεύνητο τμήμα της Ευρώπης και για τους δύο. Επάνω δύο Triumph Tiger 1200 το διηπειρωτικό ταξίδι τους από την Πολωνία τους οδήγησε μέσω της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γαλλίας πριν φτάσουν στο λευκό βράχο του Ντόβερ. Παρακάτω ο Piotr και ο Tobiasz λένε την ιστορία τους για την επική τους περιπέτεια Tiger 1200.

 

#Tiger1200EpicAdventures

 

 

Triumph Tiger 1200 Rally Pro)

 

 

«Η Triumph Tiger 1200 είναι μια μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για κάθε είδους αποστολές. Δεν ήταν τυχαίο ότι η επιλογή μας έπεσε σε αυτή τη μοτοσυκλέτα όταν σχεδιάσαμε το ταξίδι μας στην πατρίδα της, τη Μεγάλη Βρετανία. Πίσω από το ταξίδι μας είναι η περιπετειώδης ιστορία ενός διηπειρωτικού ταξιδιού με μοτοσυκλέτα από το νότο της Πολωνίας στην έδρα της Triumph στην αγγλική πόλη του Χίνκλεϊ. 

 

Επιλέξαμε τον προορισμό των βρετανικών νησιών, διότι, παρά τη γεωγραφική τους θέση στην Ευρώπη, παραμένει ένας αρκετά εξωτικός προορισμός για Πολωνούς μοτοσυκλετιστές. Η φύση, ο πολιτισμός, αλλά και από την άποψη της οδήγησης - υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλαμε να γνωρίσουμε τη Μεγάλη Βρετανία από τη σέλα μιας μοτοσυκλέτας. Και δεδομένου ότι οι Tiger 1200 γεννήθηκαν στο Hinckley της Αγγλίας, είχαμε έναν επιπλέον λόγο να τις πάμε σπίτι τους για άλλη μια φορά».

 

 

 

 

Το πιο όμορφο μέρος του ταξιδιού μας ήταν αναμφισβήτητα ο τελικός μας προορισμός, οι πιο ενδιαφέρουσες και θεαματικές γωνίες της Μεγάλης Βρετανίας. Η όμορφη Κορνουάλη, το Ντέβον, και φυσικά η γοητευτική Ουαλία. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να εξετάσουμε κάθε γωνιά που μας έβαλε σε πειρασμό. Γι 'αυτό σίγουρα πρέπει να επιστρέψουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει τόσα πολλά να προσφέρει που είναι αδύνατο να δούμε και να νιώσουμε τα πάντα σε ένα ταξίδι.

 

 

Triumph Tiger 1200 Rally Pro

 

 

Με τη σειρά του, το χειρότερο τμήμα ήταν, φυσικά, οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι - οι βροχερές καιρικές συνθήκες και το κρύο δεν έθεσαν θετική διάθεση για τις μακριές και βαρετές διαδρομές μεταξύ των ανεφοδιασμών. Ευτυχώς, οι νέες Tiger είναι πολύ άνετες μοτοσυκλέτες. Έτσι μας επέτρεψαν να ταξιδέψουμε γρήγορα και να γλιστρήσουμε αποτελεσματικά μέσα από το ηπειρωτικό τμήμα της Δυτικής Ευρώπης.

Η μοτοσυκλέτα της επιλογής μας ήταν η Triumph Tiger 1200. Η μια από αυτές ήταν η Tiger 1200 Rally Pro, και η άλλη ήταν η Tiger 1200 Rally Explorer. Και οι δύο μοτοσυκλέτες σε αιχμαλωτίζουν με την άνεση, τη σταθερότητα και την ακρίβεια του χειρισμού. Τα θερμαινόμενα γκριπ και η θερμαινόμενη σέλα (στην έκδοση Explorer) και η καλή προστασία από τον άνεμο επιτρέπουν να διατηρείται η άνεση ταξιδεύοντας, ακόμη και όταν η θερμοκρασία έπεφτε κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

Επισκεφθήκαμε επίσης το εργοστάσιο της Triumph και βυθίσαμε τον εαυτό μας στην ιστορία που πρόσφερε η Εμπειρία Επισκέπτη του Εργοστασίου της Triumph. Αυτό το μέρος είναι ένα απόλυτο σημείο στη λίστα πραγμάτων που πρέπει να κάνεις για κάθε μοτοσυκλετιστή.

Είναι δύσκολο να επιλέξω ένα μηχάνημα στο μουσείο που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Βεβαίως, η επικοινωνία με την παρουσία της μοτοσυκλέτας από την ταινία «Η Μεγάλη Απόδραση» είναι μια αξέχαστη στιγμή, αλλά η πρώτη Bonneville, ή η πρώτη τρικύλινδρη Triumph, είναι επίσης πολύτιμοι πολύτιμοι λίθοι που κάνουν τα μάτια του ενθουσιώδους μοτοσυκλετιστή να λάμψουν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε μια πολύ θετική εντύπωση σε εμάς. Φιλικοί άνθρωποι, περιστασιακές επισκέψεις στο Φεστιβάλ Goodwood Revival, ύπνο στην άγρια φύση (αν και είναι αρκετά δύσκολο στην Αγγλία), όμορφη φύση, ενδιαφέρουσα κουλτούρα και νόστιμη τοπική μπύρα. Υπάρχουν ακόμα πολλά να δούμε, οπότε σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στα νησιά το συντομότερο δυνατό, ίσως ακόμη και φέτος. Ανυπομονούμε να το κάνουμε!»

 

 

TIGER 1200

Triumph Tiger 1200: η μοτοσυκλέτα adventure παντός εδάφους που κατακτά τον κόσμο, τελειοποιημένη από εσένα…

Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα