Skip to main content

James Bond και Triumph Motorcycles

Μια συναρπαστική νέα συνεργασία που ενώνει δύο βρετανικά σύμβολα.

No time to die rehearsals set with the scrambler 1200 and Tiger 900 rally movie bikes and the new defender

 

 

Οι ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες Tiger 900 και Scrambler 1200 εμφανίζονται σε βασικές σκηνές ακροβατικών στην 25η ταινία του James Bond. Μια σημαντική νέα συνεργασία μεταξύ της Triumph Motorcycles και της EON Productions ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Αυτό ένωσε δύο εξαιρετικά βρετανικά σύμβολα – τον 007 και την Triumph Motorcycles – για πρώτη φορά.

Ακολουθεί μια ματιά στη συνεργασία μας, συμπεριλαμβανομένης μιας αποκλειστικής συνέντευξης με τον συντονιστή ακροβατικών Lee Morrison σχετικά με την απόδοση των μοτοσυκλετών Scrambler 1200 και Tiger 900 στην ταινία.

 

 

James Bond movie IMAX poster

NO TIME TO DIE

Η 25η ταινία του James Bond γυρίστηκε το 2019 σε διάφορες τοποθεσίες όπως η Τζαμάικα, η Νορβηγία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Triumph είναι ο μόνος συνεργάτης μοτοσικλέτας στην ταινία. Αυτή είναι η πρώτη μας συνεργασία με μια ταινία Bond και ενώνουμε πολλούς άλλους διάσημους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Jaguar Land Rover.

Η Triumph έχει μακρά λαμπρή ιστορία στη σχεδίαση, ανάπτυξη, εξέλιξη και κατασκευή πολυτελών μοτοσυκλετών με εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης, ικανότητας και οδικής συμπεριφοράς. Η ομάδα ακροβατικών του James Bond απαιτούσε μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης για κάποιες κύριες σκηνές δράσης και η Triumph ήταν η τέλεια επιλογή.

 

 

 

Όπως ακριβώς ο χαρακτήρας που δημιουργήθηκε αρχικά από τον Ian Fleming, η Triumph Motorcycles μοιράζεται μια καθιερωμένη και άμεσα αναγνωρίσιμη βρετανική αυθεντικότητα, διαμορφωμένη και αποδεδειγμένη με την πάροδο του χρόνου, που αντηχεί παγκοσμίως. Αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά καθιστούν την Triumph Motorcycles ιδανικό συνεργάτη για το franchise της ταινίας James Bond.

 

 

Για μήνες, η ομάδα σχεδιασμού της Triumph συνεργάστηκε πίσω από κλειστές πόρτες με την ομάδα ακροβατικών της ταινίας για να διαμορφώσει διάφορες μοτοσυκλέτες για την ταινία, συμπεριλαμβανομένων ειδικών προετοιμασιών των μοντέλων Tiger 900 και Scrambler 1200 για τη διεκπεραίωση των ακραίων και δυναμικών σκηνών δράσης που απαιτούνταν από τους παγκοσμίου φήμης αναβάτες ακροβατικών.

 

Ο συντονιστής ακροβατικών της ταινίας Lee Morrison, ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας. Τον ρωτήσαμε πώς και επέλεξε μοτοσυκλέτες Triumph για τις κρίσιμες σκηνές δράσης του Bond:

Lee Morrison standing next to the Tiger 900 Rally Pro

“THE WHOLE STUNT TEAM REALISED VERY QUICKLY THAT THESE WERE AMAZING BIKES.”

Scrambler 1200 bond edition for the Behind the scenes

 

 

«Πρώτα απ' όλα, ως συντονιστής ακροβατικών, πρέπει να είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να επιτύχουμε τη σκηνή δράσης σε αυτήν τη μοτοσυκλέτα. Είναι ευκίνητη και αρκετά ισχυρή για να επιτύχουν οι αναβάτες ακροβατικών αυτό που θέλω; Και επίσης, κρίσιμα, ταιριάζει με την ιστορία της ταινίας με τρόπο αξιόπιστο στην οθόνη.

Μας άρεσε πολύ η εμφάνιση της Scrambler 1200, και ήδη γνωρίζαμε ότι θα τη χρησιμοποιούσαμε στην ταινία, αλλά τότε η Triumph μας προσέφερε διάφορα πρωτότυπα μιας μοτοσυκλέτας που δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη εκείνη τη στιγμή, και αυτή ήταν η Tiger 900. Όλη η ομάδα ακροβατικών συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι ήταν καταπληκτικές μοτοσυκλέτες. Οδηγούσαμε αυτές τις μοτοσυκλέτες πολύ σε λειτουργία Off-Road Pro και τα πράγματα είναι εκπληκτικά ... απολύτως απίστευτα».


 

Τι αγαπήσατε στην Tiger 900;

«Περάσαμε πολύ καιρό με την Tiger και είναι τόσο ισορροπημένη. Μπορείς απλά να διασκεδάσεις πολύ με αυτή. Ακολούθησα μια δημοσιογραφική παρουσίαση της Triumph Tiger 900 στο Μαρόκο πρόσφατα και βάζεις το cruise control και μπορείς να κάνεις μια πραγματικά ωραία τουριστική βόλτα. Στη συνέχεια, στο άλλο άκρο του φάσματος, απενεργοποιείς τα πάντα, βάζεις τη λειτουργία Off-Road Pro, και ανακαλύπτεις τη θέση του σώματος, τα μαρσπιέ, το τιμόνι, μέχρι και τη γωνία κάστερ της μοτοσυκλέτας, ακόμη - όλα είναι τέλεια. Η Tiger 900 είναι η μοτοσυκλέτα που σου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη από κάθε άλλη, σου επιτρέπει να την πιέσεις όσο μακριά θες, μπορείς να πάρεις όσες ελευθερίες θες. Σήκω όρθιος και πλαγιολίσθησε με τρίτη στο κιβώτιο, κάνε αργή σούζα, γλίστρησέ το σε στυλ Supermoto. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι ένα από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες που έχω οδηγήσει ποτέ, είναι φανταστική.

Και τι αγαπήσατε στην Scrambler 1200;

«Α, είναι πολύ διασκεδαστική, έτσι δεν είναι! Ανεβαίνεις πάνω της και γίνεται μια απόλυτη έκρηξη αμέσως. Θα απενεργοποιούσα τα πάντα [επιλέγοντας Off-Road Pro] και θα οδηγούσα  αυτό το πράγμα σαν μοτοσυκλέτα motocross, δεν θα μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω! Θυμάμαι ότι ανησυχούσα πριν το γύρισμα για πιθανά ηλεκτρικά ζητήματα ... Δεν συνειδητοποίησα ότι κάθε ηλεκτρική σύνδεση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμών της Triumph είναι εντελώς αδιάβροχη - δεν το κάνουν πολλοί κατασκευαστές αυτό. Είχα μηδενικές βλάβες με αυτά τα ηλεκτρικά σε ολόκληρο το γύρισμα, και αυτό με καθημερινή οδήγηση, μέσα από ποτάμια και σε όλη την κοίτη του ποταμού μέσα σε 10, 15 έως και 45 εκατοστά νερό.

 

Για τις ανάγκες της ταινίας οδηγήσαμε τη Scrambler 1200 στα άκρα, εννοώ όσο επιθετικά μπορείς να οδηγήσεις μια μοτοσυκλέτα, τερματίζοντάς το εκτός δρόμου σε σκληρό έδαφος στη Σκωτία, πλαγιολισθαίνοντας πάνω σε πραγματικά ολισθηρούς δρόμους στη Ματέρα [Ιταλία], ανεβαίνοντας σκαλοπάτια γκαζωτά με τρίτη ταχύτητα, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, άλματα, ό,τι θα μπορούσες να φανταστείς και η μοτοσυκλέτα είχε εξαιρετική απόδοση».

 

 

Ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή με μοτοσυκλέτα;

 

«Λοιπόν για τις Tiger, και να θυμάστε ότι αυτοί είναι επαγγελματίες αναβάτες ακροβατικών, ήταν πιθανότατα όταν τις οδηγούσαμε με υψηλές ταχύτητες και χτυπούσαμε τις πλευρές των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της σκηνής καταδίωξης της Νορβηγίας! Ήταν καταπληκτικό το να μπορώ να οδηγήσω από πίσω και να κατευθύνω τον οδηγό μου, συνεχώς του λέγοντας να μπει εκεί, σε θέλω μαζί με τον Bond, να χτυπάς την πλευρά της πόρτας του, κόβοντας πίσω. Υπήρχε ένα σημείο όπου κάναμε άλμα με την Tiger πάνω από ένα αυτοκίνητο και κάτω από ένα ελικόπτερο. Το να έχεις την εμπιστοσύνη σε μια μοτοσυκλέτα να κάνει όλα αυτά τα πράγματα, εν κινήσει, ενώ κατευθύνεις μέσω ενός ακουστικού σου δείχνει πόσο καλή είναι αυτή η μοτοσυκλέτα».

 

 

 

Scrambler 1200 Bond Edition

Εμπνευσμένη από τη Scrambler 1200 της ταινίας James Bond του 2020, δημιουργήσαμε μια ειδική μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής. Αυτή η εκπληκτική μοτοσυκλέτα έχει εξαντληθεί παγκοσμίως.

Εξαντλήθηκε

Triumph Scrambler 1200 Bond Edition

Σύνοψη:

Ο Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή στην Τζαμάικα. Η ειρήνη του είναι βραχύβια όταν ο παλιός του φίλος Φέλιξ Λάιτερ από τη CIA εμφανίζεται ζητώντας βοήθεια. Η αποστολή για τη διάσωση ενός απαχθέντος επιστήμονα αποδεικνύεται πολύ πιο ύπουλη από το αναμενόμενο, οδηγώντας τον Μποντ στο μονοπάτι ενός μυστηριώδους κακού οπλισμένου με επικίνδυνη νέα τεχνολογία.