Skip to main content

TIGER 1200 | ΕΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer
Epic Adventures Marcin Prokop 12th Οκτ 2022

 

Tiger 1200 Epic Adventures

Η Tiger 1200 της Triumph είναι κατασκευασμένη για όλους τους δρόμους, καθιστώντας τη την τέλεια σύντροφο για κάθε περιπέτεια. Δύο αδέρφια, ο Marcin και ο Sebastian πήραν δύο Triumph Tiger 1200 Rally Explorer σε μια επική περιπέτεια στα Βαλκάνια, διανύοντας 3.500 χιλιόμετρα εντός και εκτός της πεπατημένης. 

 

#Tiger1200EpicAdventures

 

Ο Marcin Prokop είναι ο πρωταγωνιστής μιας πολωνικής πρωινής εκπομπής και έχει δίπλωμα μοτοσυκλέτας μόνο για δύο χρόνια.  Ο Marcin ήθελε να δείξει ότι ο καθένας μπορεί να πάρει μια πλήρως φορτωμένη μοτοσυκλέτα και να ζήσει μια επική περιπέτεια σε ανώμαλο έδαφος. Οι Tiger 1200 τους πέρασαν από την Κροατία, τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία.. Διάβασε παρακάτω την αφήγηση του Marcin για την περιπέτεια.

 

 

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer
Triumph Tiger 1200 Rally Explorer

Η Tiger 1200 της Triumph είναι κατασκευασμένη για όλους τους δρόμους, καθιστώντας τη την τέλεια σύντροφο για κάθε περιπέτεια

 

Γιατί τα Βαλκάνια;
Πρώτα απ 'όλα, δεν έχουμε πάει ποτέ εκεί. Δεύτερον, είναι ένα μέρος που μπορείς να επισκεφτείς πολύ γρήγορα όταν πετάς από την Πολωνία, οι Tiger 1200 μεταφέρθηκαν εκεί γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε χρόνο στη διέλευση. Η πτήση από τη Βαρσοβία στο Ντουμπρόβνικ διαρκεί μόνο δύο ώρες, θέλαμε να δείξουμε στους θεατές μας ότι ο καθένας μπορεί να πάει εκεί για ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο και να επισκεφτεί αυτές τις εντελώς επικές περιοχές. Σοκαρίστηκα εντελώς από την Αλβανία, η χώρα είναι καταπληκτική και όμως τόσο κοντά. Όλα είναι εκεί: Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία είναι εκεί και η Πολωνία είναι εκεί, όλα σε ένα μέρος.

Τι αφορά το πρόγραμμά σας;
Θέλαμε να καταρρίψουμε ένα μύθο σχετικά με τα ταξίδια με μοτοσικλέτα, επειδή φαίνεται ότι είναι κάτι που είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους οδηγούν 20 χρόνια, έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό στη γη και έχουν εξαιρετικές δεξιότητες. Έχω δίπλωμα μηχανής εδώ και δύο χρόνια και ο αδερφός μου οδηγεί εδώ και ένα χρόνο. Και παρόλα αυτά, καταφέραμε να χειριστούμε μεγάλα μηχανήματα φορτωμένα με επιπλέον αποσκευές. Μερικές φορές σε τέτοιες περιοχές όπου τολμούν μόνο οι καβαλάρηδες με γαϊδούρια. Εκεί που δεν πάνε ούτε τα SUV.

 

 

 

 

 

Αλλά δεν λένε, «αν δεν υπήρξαν γρατζουνιές, δεν υπήρξαν περιπέτειες;»
Έγιναν μερικές τούμπες, κυρίως ο αδερφός μου, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί οδηγεί πιο τολμηρά.

Υπάρχουν μέρη στα Βαλκάνια όπου δεν υπάρχει wifi;
Το υπολογίζουμε γιατί παγιδευόμαστε καθημερινά στο κλουβί των social media. Δεν ήταν εύκολο να χάσεις τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, αλλά μερικές φορές οι περιοχές μοιάζουν με μέρη από τον δέκατο όγδοο αιώνα, χωριά με έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας. Επιζήσαμε μια νύχτα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς ηλεκτρική θέρμανση· κοιμηθήκαμε με ρούχα μοτοσυκλέτας γιατί η θερμοκρασία ήταν μόλις 2 βαθμοί Κελσίου. Δεύτερον, υπάρχουν ακόμη μέρη στην Αλβανία όπου οι άνθρωποι καλλιεργούν τη γη χρησιμοποιώντας μεθόδους 100 χρόνων. Είδα έναν άντρα να οργώνει ένα χωράφι με έναν γάιδαρο και δεν μπορούσε να διαβάσει το μήνυμα του μεταφραστή στο τηλέφωνό μου: «Μου έχουν τελειώσει τα καύσιμα, πουλήστε μου τουλάχιστον 2 λίτρα».
 
Το ύψος σας δεν εμπόδισε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι (ο Marcin έχει ύψος 206 εκ);

Ευτυχώς, οι Triumph Tiger 1200 που οδηγήσαμε ήταν μεγάλες και μας μετέφεραν με αξιοπρέπεια. 

 

 

 

 

Ήταν ακριβό?
Υπάρχουν μέρη που είναι τουριστικά και ακριβά. Το Ντουμπρόβνικ δεν είναι φθηνό. Από την άλλη πλευρά, η Αλβανία εξακολουθεί να είναι ένα μέρος όπου μπορείς να ξοδέψεις λίγα και να δείς και να ζήσεις τέτοιες περιπέτειες που θα σου επιτρέψουν να βυθιστείς στα άγρια τοπία που συνήθως πρέπει να ταξιδέψεις μακριά για να δείς τέτοια ομορφιά.

Γνωρίσατε ενδιαφέροντες ανθρώπους;
Είναι απίστευτα εξυπηρετικοί άνθρωποι, ευγενικοί, ανοιχτόμυαλοι, φιλικοί, περήφανοι και ανιδιοτελείς. Έκαναν πολλά πράγματα για εμάς, και παρόλο που τους βάλαμε τα χαρτονομίσματα στα χέρια, δεν τα ήθελαν. Είπαν ότι το κάνουν γιατί θέλουν να δείξουν τη χώρα τους, αυτό που έχουν στην καρδιά τους.

Πηγή: Dzień Dobry TVN

 

 

TIGER 1200 RALLY PRO ΚΑΙ RALLY EXPLORER

Ακόμα περισσότερος εκτός δρόμου χαρακτήρας και ικανότητα, από την απόλυτη σειρά adventure παντός εδάφους.

Τώρα περιλαμβάνοντας μια νέα Λειτουργία Ενεργητικής Μείωσης Προφόρτισης για προηγμένη προσαρμογή προφόρτισης της ανάρτησης.

2022 Triumph Tiger 1200 Rally Pro in Matt Khaki
Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα