Skip to main content

Ο IVÁN CERVANTES ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ GUINNESS ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΜΕ TIGER 1200 GT EXPLORER

Iván Cervantes stood next to his Triumph Tiger 1200 GT Explorer holding his Guinness World Records Certificate
Epic Adventures Triumph Motorcycles 9th Ιουν 2023

Ο Iván Cervantes, 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Triumph, διεκδίκησε επίσημα τον τίτλο GUINNESS WORLD RECORDS™ για «Τη μεγαλύτερη απόσταση σε μια μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες (ατομική)».

Οδηγώντας μια Tiger 1200 GT Explorer στο δαχτυλίδι υψηλής ταχύτητας στο Τεχνικό Κέντρο Nardò στην Ιταλία, ο Iván ταξίδεψε περισσότερα από 4012 χλμ σε ένα 24ωρο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 3406 χλμ με τεράστια διαφορά άνω των 600 χλμ.

Η απόπειρα ρεκόρ καταγράφηκε και επικυρώθηκε από έναν κριτή του GUINNESS WORLD RECORDS στις 30 Απριλίου 2023, με μια τελική επιβεβαιωμένη απόσταση 4012,53 χλμ - μια απόσταση που ισοδυναμεί με το ταξίδι από το Λονδίνο στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας σε 24 ώρες!

 

 

Ο ΑΝΤΡΑΣ

Ο Iván Cervantes είναι 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, 21 φορές Πρωταθλητής Enduro Ισπανίας και 5 φορές Πρωταθλητής Motocross Ισπανίας. Τον Ιούλιο του 2021, ο Iván ανακοινώθηκε ως ένας από τους νέους πρεσβευτές Off-Road της Triumph, βοηθώντας στην ανάπτυξη της επερχόμενης σειράς μοτοσυκλετών motocross και enduro.

Από τότε που μπήκε στην ομάδα της Triumph, ο Iván γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην οδήγηση και τους αγώνες με adventure μοτοσυκλέτες Triumph, σφραγίζοντας νίκες στους αγώνες Baja Aragón, 1000 Dunas Raid και Basella Maxi-Trail.

Προετοιμάζοντας την απόπειρα ρεκόρ, εκτός από την εντατική φυσική προπόνηση στη δική του Tiger 1200 Rally Pro, ο Iván άρχισε να σχεδιάζει προσεκτικά τη στρατηγική διατροφής και ύπνου του, σε συνεργασία με τον καθηγητή Andrew Bagshaw στο Πανεπιστήμιο του Birmingham.

A collage of images of Ivan Cervantes)

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα ήταν μια Tiger 1200 GT Explorer, που επιλέχθηκε τυχαία από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Triumph στο Hinckley του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν έγιναν ειδικές τροποποιήσεις στη μοτοσυκλέτα, εκτός από την ολοκλήρωση του προτεινόμενου προγράμματος στρωσίματος και του πρώτου σέρβις πριν από την προσπάθεια.

Η οικογένεια Tiger 1200 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει το απόλυτο σε ότι αφορά τον τουρισμό adventure, με εξαιρετική άνεση και ασυναγώνιστο χαρακτήρα. Για την απόπειρα ρεκόρ, χαρακτηριστικά όπως το ρεζερβουάρ καυσίμου 30 λίτρων και η εξαιρετική προστασία από τον αέρα ήταν ανεκτίμητα για να διασφαλιστεί ότι ο Iván θα μπορούσε να συνεχίσει να οδηγεί, όποιες προκλήσεις και αν αντιμετώπισε στην πορεία.

Τα θερμαινόμενα γκριπ και οι θερμαινόμενες σέλες παρείχαν επιπλέον άνεση κατά τις κρύες πρώτες πρωινές ώρες και τις απροσδόκητες βροχοπτώσεις, ενώ ο πανίσχυρος τρικύλινδρος κινητήρας T-Plane και τα προηγμένα ηλεκτρονικά παρείχαν αβίαστη ισχύ και έλεγχο. Τα φώτα LED υψηλής έντασης εξασφάλιζαν ότι ο Iván είχε πάντα εξαιρετική ορατότητα κατά την οδήγηση, ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι της εγκατάστασης απομακρυσμένων δοκιμών στο Nardò.

Υπογραμμίζοντας την εξαιρετική απόδοση και αξιοπιστία της Tiger 1200, η μόνη συντήρηση που απαιτήθηκε στη μοτοσυκλέτα ήταν μια προγραμματισμένη αλλαγή ελαστικών στα μισά της προσπάθειας, όπου τα ελαστικά Metzeler TOURANCE™ Next ανανεώθηκαν καθώς ξεκίνησε η βροχή και άρχισε να πέφτει η νύχτα.

 

 

TIGER 1200

Triumph Tiger 1200: η μοτοσυκλέτα adventure παντός εδάφους που κατακτά τον κόσμο, τελειοποιημένη από εσένα…

 

ΤΟ ΡΕΚΟΡ

Ο υφιστάμενος τίτλος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ των 3406,17χλμ επιτεύχθηκε από τον Αμερικανό Carl Reese στις 26 Φεβρουαρίου 2017, καταγράφοντας μέση ταχύτητα σε 24 ώρες 141,9 χλμ/ώρα.

Οδηγώντας σταθερά με ταχύτητες άνω των 200 χλμ/ώρα στο Τεχνικό Κέντρο Nardò στην Ιταλία, ο Iván ξεπέρασε το υπάρχον ρεκόρ με απίστευτες 5 ώρες να περισσεύουν στο 24ωρο χρονικό  παράθυρο. Χωρίς να αρκείται στο να καταρρίψει απλώς το ρεκόρ, έβαλε στόχο να καθορίσει ένα νέο σημείο αναφοράς για αυτήν την πρόκληση – τα 4000 χλμ.

Στις 5 ώρες που ακολούθησαν, προχώρησε σε άλλα 606 χιλιόμετρα – ουσιαστικά ίσα ίσα με το υπάρχον ρεκόρ και στη συνέχεια συνέχισε να οδηγεί επιπλέον για απόσταση ίση με πλάτος της Γαλλίας. 

Στην απόπειρα ρεκόρ ήταν μάρτυρας ένας επίσημος κριτής του GUINNESS WORLD RECORDS, ο οποίος επικύρωσε την τελική απόσταση που διανύθηκε σε 24 ώρες ως 4012,53 χλμ, με μέση ταχύτητα 167,79 χλμ/ώρα.

 

 

Iván Cervantes holding his Guinness World Record award

ΚΥΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Διάρκεια προσπάθειας: 24 ώρες
  • Συνολική απόσταση που διανύθηκε: 4012.53χλμ
  • Τοποθεσία:   Δαχτυλίδι υψηλής ταχύτητας, Τεχνικό Κέντρο Nardò, Ιταλία
  • Μήκος ενός γύρου:12.649 χλμ
  • Αριθμός γύρων: 317
  • Ταχύτητα οδήγησης:   Πάνω από 200 χλμ/ώρα
  • Μέση ταχύτητα για 24 ώρες:   167.79 χλμ/ώρα
  • Αριθμός: 18
  • Λίτρα καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε: 520
  • Αλλαγές ελαστικών: 1
  • Hours of sleep: 0
     

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Iván Cervantes – «Η Tiger 1200 GT Explorer ήταν η τέλεια μοτοσυκλέτα για αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ άνετη να την οδηγείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν ο καιρός, γιατί άρχισε να βρέχει, αλλά αυτή η μοτοσυκλέτα έχει πολύ μεγάλη ζελατίνα και εξαιρετική προστασία, κάτι που με βοήθησε πολύ. Είναι μια πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα για μένα. Δεν είναι εύκολο να οδηγείς για 24 ώρες ακατάπαυστα, αλλά, τελικά, το ρεκόρ είναι δικό μου με αυτή την καταπληκτική μοτοσυκλέτα!»


Nick Bloor, Διευθύνων Σύμβουλος, Triumph Motorcycles –
Το επίτευγμα του Iván στην κατάκτηση του τίτλου του Ρεκόρ Γκίνες στην Tiger 1200 είναι απλά απίστευτο! Η αποφασιστικότητα και η επιμονή του τον οδήγησαν όχι μόνο να ξεπεράσει το υπάρχον ρεκόρ, αλλά να προσθέσει σχεδόν 20% στην απόσταση που διένυσε σε 24 ώρες. Μια εξαιρετική προσπάθεια, που όλοι στη Triumph είναι απίστευτα περήφανοι που υποστήριξαν».

Victor Fenes, Επίσημος Διαιτητής, Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες – «Με πραγματική ταπεινοφροσύνη ήμουν μάρτυρας στο εκπληκτικό επίτευγμα του Iván Cervantes που σημείωσε τον τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη απόσταση σε μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες (ατομικό). Η ακλόνητη αφοσίωση του Iván και η υποστήριξη της Triumph ενσωματώνουν τις αξίες που αγαπάμε στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Είναι μια αληθινή απόδειξη του αδάμαστου πνεύματος της ανθρώπινης αποφασιστικότητας και της επιδίωξης του μεγαλείου».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνεργάτες μας, χωρίς τους οποίους αυτή η προσπάθεια δεν θα ήταν δυνατή:

Metzeler

Porsche Engineering

BBC Studios

Top Gear

Guinness World Records

 

 
Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα