Skip to main content

TIGER 1200: ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

2022 Triumph Tiger 1200 GT pro
Μοτοσυκλέτες Triumph Motorcycles 2nd Αυγ 2022

 

Κατευθυνθήκαμε στην Πορτογαλία για να παρουσιάσουμε τη νέα Tiger 1200 στον παγκόσμιο μοτοσυκλετιστικό Τύπο – και δώσαμε στους θαυμαστές και τους οπαδούς μας την ευκαιρία να εμπλακούν και να μας στείλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με τη νέα μοτοσυκλέτα. Εδώ είναι όλα όσα θέλεις να μάθεις για τη νέα Tiger 1200, απαντημένα από την ομάδα της Triumph.

 

 

Ε: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ TIGER 1200;

Α: Η νέα Tiger 1200 είναι πάνω από 25 κιλά ελαφρύτερη από την προηγούμενη γενιά και έχει ένα στοχευμένο νέο adventure στιλ. Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας T-Plane παρέχει μια πιο γρήγορη και συναρπαστική οδήγηση και η μοτοσυκλέτα είναι γεμάτη με νέα τεχνολογία για βελτιωμένη ασφάλεια και απόλυτη άνεση.

 

Ε: ΠΩΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ TIGER 900;

Α: Το Tiger 1200 αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 PS και μέγιστη ροπή 130 Nm, που είναι σχεδόν 60% περισσότερη ισχύς και 50% περισσότερη ροπή από την Tiger 900. Ωστόσο, παρά τον μεγαλύτερο κινητήρα, τη μετάδοση με άξονα και την ημι-ενεργητική ανάρτηση, η σημαντική εξοικονόμηση βάρους στην Tiger 1200 σημαίνει ότι υπάρχει μόνο 10% διαφορά βάρους. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερη απόκριση και σημαντική αύξηση στην επιτάχυνση.

 

Ε: ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΕΣ;

Α: Το στάνταρ ύψος της σέλας είναι ρυθμιζόμενο κατά 20 χιλ σε όλα τα μοντέλα και, σε συνδυασμό με την εστιασμένη προσπάθεια της ομάδας για σφιχτό όγκο του κεντρικού τμήματος για πολύ στενό πλάτος, είναι πολύ εύκολο να πατήσεις τα πόδια σου στο έδαφος. Υπάρχει επίσης διαθέσιμη σέλα αξεσουάρ που μειώνει το ύψος κατά περαιτέρω 20 χιλ. Επιπλέον, οι μανέτες του συμπλέκτη και του φρένου είναι ρυθμιζόμενες ως προς την απόσταση, τα πεντάλ φρένου και ταχυτήτων ρυθμίζονται ως προς το ύψος και η νέα ρυθμιζόμενη οθόνη διαθέτει έναν πολύ εύχρηστο μηχανισμό ρύθμισης με το ένα χέρι, που διευκολύνει την εύρεση της τέλειας θέσης οδήγησης για εσένα.

 

Ε: ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ TIGER 1200;

Α: Αυτή είναι μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα και η ομάδα σχεδιασμού μας επικεντρώθηκε στη βελτιστοποίηση του βάρους κάθε μεμονωμένου εξαρτήματος στη νέα Tiger 1200 για να επιτύχει εξοικονόμηση άνω των 25 κιλών, βελτιστοποιώντας πλήρως τις προδιαγραφές. Ειδικότερα, η μεγάλη εξοικονόμηση βάρους στον νέο κινητήρα, το νέο ψαλίδι Tri-Link και το νέο ελαφρύ πλαίσιο με σφυρήλατα αλουμινένια εξώφυλλα, το πίσω υποπλαίσιο αλουμινίου με μπουλόνι και το μπροστινό υποπλαίσιο μαγνησίου συμβάλλουν σημαντικά στη συνολική εξοικονόμηση 25 κιλών.

 

2022 Triumph Tiger 1200 Rally pro)



Ε: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ;

Α: Ο κινητήρας T-Plane και τα άνισα διαστήματα πυροδότησης προσφέρουν συναρπαστική απόδοση σε όλο το εύρος στροφών, με αυξημένη ισχύ και ροπή, βελτιωμένη πρόσφυση και απόκριση στις χαμηλές στροφές, σε συνδυασμό με όλα τα πλεονεκτήματα ενός τρικύλινδρου στις μεσαίες και τις ψηλές – παρέχει πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες και χαρακτηριστική απόδοση στο δρόμο και εκτός.

 

Ε: ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η TIGER;

Α: Η νέα Tiger 1200 είναι τέλεια για όλα τα είδη οδήγησης, με δυναμική οδική συμπεριφορά, ανώτερη τουριστική ικανότητα και γνήσια ικανότητα εκτός δρόμου. Η κίνηση με άξονα σου επιτρέπει να εστιάσεις στην οδήγηση χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείς τη συντήρηση ή τη ρύθμιση της αλυσίδας, ιδιαίτερα χρήσιμο για περιηγήσεις μεγάλων αποστάσεων, και η ημι-ενεργητική ανάρτηση προσαρμόζει αυτόματα την προφόρτιση για να εξασφαλίσει βέλτιστη απόδοση και άνεση είτε οδηγείς μόνος, δικάβαλος με αποσκευές με αποσκευές, ή οτιδήποτε ενδιάμεσο.

  

Ε: ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ;

Α: Μπορείς να διανύσεις έως και 400 χλμ με τα μοντέλα των 20 λίτρων και έως 600 χλμ με τα Explorer 30 λίτρων, ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείς. Και τα δύο ρεζερβουάρ καυσίμου είναι πλέον κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ως μέρος της εστίασης να διατηρηθεί το βάρος όσο το δυνατόν χαμηλότερο στις μοτοσυκλέτες.

 

Ε: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!

Α: Παρακολούθησε το βίντεο παρακάτω!





Ε: ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟ 18”;

A: Ο πίσω τροχός 18” προσφέρει ανώτερη ικανότητα εκτός δρόμου, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις στο δρόμο. Οι χυτές ζάντες 19"/18" της οικογένειας GT έχουν βελτιστοποιηθεί για εξαιρετικές επιδόσεις στο δρόμο, ενώ τα μοντέλα Rally διαθέτουν πλέον έναν μπροστινό τροχό χωρίς ακτίνες 21" και πίσω τροχό 18" για πραγματικό πλεονέκτημα κατά την οδήγηση εκτός δρόμου.

 

Ε: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΜΙ-ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ;

A: Όχι, πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο ημι-ενεργητικό σύστημα της Showa, σχεδιασμένο για να προσφέρει βέλτιστη απόδοση σε μια σειρά από σενάρια οδήγησης. Τα μοντέλα GT έχουν διαδρομή 200 χιλ και έχουν ρυθμιστεί για να προσφέρουν εξαιρετική οδηγική άνεση και ικανότητα. Τα μοντέλα Rally έχουν επιπλέον 20 χιλ διαδρομής, στα 220 χιλ, και ρύθμιση προσανατολισμένη πιο πολύ εκτός δρόμου. Ο στόχος του ημι-ενεργητικού συστήματος είναι να προσφέρει μια πολύ φυσική αίσθηση οδήγησης, με βελτιστοποιημένη πρόσφυση και απορρόφηση κραδασμών. Το σύστημα λαμβάνει συνεχώς δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από πολλούς αισθητήρες σε όλη τη μοτοσυκλέτα και χρησιμοποιεί αλγόριθμους εντός της μονάδας ελέγχου ανάρτησης για να παρέχει τις βέλτιστες ρυθμίσεις ανάρτησης για τις τρέχουσες συνθήκες και τις επιλεγμένες προτιμήσεις του αναβάτη, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες που προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις απόσβεσης μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

 

Ε: ΠΩΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΡΜΟΥ ΑΕΡΑ;

A: Η νέα γενιά διαθέτει δύο πλαϊνά ψυγεία και νέους αγωγούς ενσωματωμένους στο σώμα της μοτοσυκλέτας, όλα σχεδιασμένα να βελτιώνουν την απόδοση ψύξης και να απομακρύνουν τον ζεστό αέρα από τον αναβάτη. Η νέα τοποθέτηση του ψυγείου δίνει επίσης περισσότερο χώρο για μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης και για τον μπροστινό τροχό 21" στα μοντέλα Rally.

 

Ε: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΨΑΛΙΔΙΟΥ TRI-LINK;

A: Το ψαλίδι Tri-Link είναι πάνω από 1,5 κιλό ελαφρύτερο από το παλιό μονόμπρατσο σχέδιο. Η μειωμένη μάζα βοηθά την ανάρτηση να ελέγχει τις κινήσεις των τροχών πιο εύκολα, επιτρέποντας με τη σειρά της να στηθεί η μοτοσυκλέτα για ακόμα καλύτερη άνεση, έλεγχο και δυναμικό χειρισμό.

 

Ε: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΥΦΛΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ;

A: Το σύστημα Ραντάρ Τυφλού Σημείου τοποθετείται στάνταρ στα δύο μοντέλα Explorer και χρησιμοποιεί μια μονάδα ραντάρ τοποθετημένη στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας για να παρέχει δύο νέα συστήματα υποβοήθησης αναβάτη. Η 'Υποβοήθηση Τυφλού Σημείου' ανάβει ένα φως κάτω από τον καθρέφτη για να δώσει στον αναβάτη μια προειδοποίηση εάν υπάρχει άλλο όχημα πίσω του στο τυφλό σημείο, και η 'Υποβοήθηση Αλλαγής Λωρίδας' δίνει μια πιο εμφανή προειδοποίηση αναβοσβήνοντας το φως εάν ο αναβάτης υποδεικνύει να αλλάξει λωρίδα αλλά υπάρχει ένα όχημα στο τυφλό σημείο ή πλησιάζει.

 

Ε: ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ;

A: Υπάρχει μια σειρά από περισσότερα από 50 Γνήσια Αξεσουάρ Triumph, που σου επιτρέπουν να προσαρμόσεις τη μοτοσυκλέτα σου ώστε να ταιριάζει στην περιπέτειά σου. Δύο επιλογές σκληρών αποσκευών είναι διαθέσιμες, και οι δύο κατασκευασμένες από την Givi για την Triumph. Οι μορφοποιημένες αποσκευές Trekker διαθέτουν πλαϊνές/γωνιακές ανοιγόμενες θήκες και κεντρική βαλίτσα 52 λίτρων ικανή να χωρέσει δύο full face κράνη, ενώ οι αλουμινένιες αποσκευές Expedition που περιλαμβάνουν πλαϊνές και κεντρική βαλίτσα 42 λίτρων διατίθενται σε βουρτσισμένο ή μαύρο φινίρισμα με προαιρετική πλάτη συνοδηγού δύο τεμαχίων. Επιπλέον, υπάρχει μια ολοκληρωμένη σειρά προστασίας που περιλαμβάνει κάγκελα προστασίας κινητήρα και ρεζερβουάρ από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς και επιλογές θερμαινόμενων σελών και ένα νέο ακουστικό Triumph Sena 50S με ήχο Harman/Kardon.

Triumph Tiger 1200: η μοτοσυκλέτα adventure παντός εδάφους που κατακτά τον κόσμο, τελειοποιημένη από εσένα…

Εξερεύνησε άρθρα από την επιλεγμένη ετικέτα